Autobedrijf Dunnewind

OSW erkende auto inkoper in omen
Autobedrijf Dunnewind is een echt familiebedrijf.

Met 50 jaar ervaring in de verkoop, verhuur en reparatie van auto’s en bedrijfswagens is Autobedrijf Dunnewind een vertrouwd adres voor zowel particulieren als ondernemers. Het familiebedrijf dat op 1 januari 1963 in het leven werd geroepen door Henk Dunnewind, is inmiddels eigendom van zoon Edward Dunnewind.

Het begon allemaal in het begin van de jaren 60 in een schuur van grootvader Dunnewind. De toen nog jonge Henk werkte bij een eierhandel en handelde in zijn vrije tijd in motoren en bromfietsen. Hij kwam voor zijn werk vaak in Duitsland en wist daar regelmatig een Volkswagen Kever met schade op de kop te tikken. Die repareerde hij dan om hem vervolgens te verkopen. Zo kon hij zijn klanten redelijk geprijsde auto’s aanbieden. Omdat in die tijd lang niet iedereen zich de luxe van een eigen auto kon veroorloven, was er veel vraag naar huurwagens. Ook daar speelde Henk op in. Zo groeide Autobedrijf Dunnewind langzaam maar zeker tot hét adres voor de huur of koop van een goede tweedehands auto.

Na zijn huwelijk in 1964 verhuisde Henk met zijn vrouw naar de Hardenbergerweg in Ommen, waar hij achter zijn huis een garage bouwde. Naast zijn zakelijke- en particuliere klanten, mocht hij ook een groeiende groep autogroothandelaars tot zijn klanten rekenen. Zij kochten graag de auto’s die Henk importeerde uit Duitsland, want hij had een scherpe neus voor kwaliteit. Na verloop van tijd breidde hij zijn assortiment uit met de wat luxere Duitse merken zoals BMW en Mercedes. Toen de Japanse markt het merk Datsun uitbracht in Europa, was Henk er als de kippen bij. Want een kwalitatief goede gebruikte auto voor niet al teveel geld, paste perfect binnen zijn bedrijf.

Na een grote brand die zijn garage aan de Hardenbergerweg bijna volledig in de as legde, besloot hij met zijn bedrijf te verhuizen naar een wat grotere locatie en opende in 1978 aan de Haven Oost zijn nieuwe garage, die hij kort daarop uitbreidde met een grote showroom. Ook het assortiment werd aangevuld. Ditmaal met een dealerschap van auto’s afkomstig uit het Oostblok: Lada en Zastava.

Toen zoon Edward in 1987 van school af kwam, was het voor hem niet moeilijk om een beroep te kiezen. Autogek als hij was, wist hij al jong dat hij zijn vader op zou volgen. Dus hij kwam in de zaak en introduceerde daar het Japanse merk Daihatsu. Naast de verschillende dealerschappen bleef Autobedrijf Dunnewind hét adres voor een goede tweedehandsauto. In tegenstelling tot vroeger waren dat geen schadeauto’s meer, maar ex-lease auto’s en bedrijfswagens.

In de loop der jaren trad vader Henk steeds meer terug en deed het bedrijf in 1993 over aan Edward. Het bedrijf floreerde, maar aan de Haven Oost was geen plek om verder uit te breiden. Toen Edward en Inge in 2004 van de gemeente Ommen hoorden, dat zij moesten wijken voor nieuwbouwplannen, besloten ze van de nood een deugd te maken en te gaan voor een nieuw te bouwen pand op een prominente plek. Uiteindelijk duurde het acht jaar voordat het traject van bestemmingsplanwijzigingen en grondaankoop afgerond was en de familie Dunnewind eindelijk kon beginnen met het bouwen van hun nieuwe pand aan de Veldkampweg 29.

Het pand werd geopend in 2012 en is voorzien van een ruime showroom met twee verdiepingen, een grote goed geoutilleerde garage, een wasstraat en tankstation. Samen met hun ervaren en vakkundige medewerkers, staat Edward samen met echtgenote Inge zes dagen per week klaar voor u als klant.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Je auto verkopen aan Autobedrijf Dunnewind

Wil je, je auto verkopen aan een RDW erkende auto inkoper in omen? Autobedrijf Dunnewind is een OSW erkende auto opkoper in omen. Meldt je motor gratis en vrijblijvend aan op onze website. Autobedrijf Dunnewind zal je een vrijblijvend bod doen. Wanneer je akkoord gaat met het bod, kan de auto worden opgehaald, betaald en gevrijwaard. Uiteraard kun je de auto ook bij Autobedrijf Dunnewind in omen brengen, en ontvang je direct het geld en de vrijwaring.

Waardebepaling opvragen

Het kopen en verkopen van een voertuig is vaak een hele opgave. Dit is iets wat je niet elke dag doet. Je wilt daarom goed weten wat de nieuwe en je huidige voertuig waard is. Ook is het belangrijk om te weten of een voertuig zowel technisch als juridisch in orde is. Door middel van onze kentekencheck kun je alle voertuiggegevens over een kenteken raadplegen. Je ziet hierdoor direct alle benodige informatie van het voertuig. Je kunt onderandere het bouwjaar en de handelsbenaming opvragen.

Het kenteken rapport bestaat uit o.a.
  • Merk, model, bouwjaar, vermogen, etc.
  • Uitgebreide motor en milieu informatie
  • WOK (wachten op keuren) controle
  • Maten en gewichten
  • Eigenaarshistorie (aantal eigenaren)
  • APK en historie
  • Wegenbelasting (per provincie)
  • Logische tellerstand controle
  • Waardebepaling (handels-, dag- en inruilwaarde)