Klantenvertellen  Webwinkelkeur


7f81a4bd2fd760df6a39ea059d3b6873.jpg
Algemeen
Geplaatst op 23 augustus 2016 om 12:05

10 Zomertips, voor jou en je auto


10 Zomertips: 5 voor jou, 5 voor je auto

Heb jij je vakantie er al op zitten? Of heb jij misschien nog een heerlijk trip voor de boeg? Hoe dan ook, met deze nazomertips blijft het nog even vakantie! Voor jou én voor je auto. Want met een goed gevoel de zomer uit houd je pas écht ontspannen. Daarom van OSW: 10 tips voor maximaal (na)genieten; verleng het zomergevoel.

Tip 1: Zie je er goed uit, dan voel je je beter (en andersom)

Voor jezelf: Wat is er nu heerlijker dan je look voor volgende zomer nu alvast voordelig in te slaan? Koop nu alvast dat leuke zomerjurkje, die coole zwemshorts of die mooie gepolariseerde zonnebril… in de uitverkoop! Dan voel je je nu happy, en volgende zomer geniet je nog een keer.

…en voor je auto: Geef ‘m die extra wasbeurt. Van buiten, maar ook van binnen: ruiten en dashboard reinigen én even flink stofzuigen, tot in de kleine hoekjes. Dat geeft elke rit een opgeruimd gevoel!

Tip 2: Houd je hoofd koel

Voor jezelf: Ben jij een van die geluksvogel die nog op vakantie gaat? Koel blijven kan op vele manieren. Met een grote parasol. Met een frisse duik in zee of zwembad of een lauwwarme douche (niet koud, daarvan krijg je ‘t juist warmer!). Of met zonneschermen of van die handige zijwindschermen.

…en voor je auto: Oververhitting van de motor is het meest voorkomende probleem met auto’s in de zomer. Daarom check je onder het rijden de koelvloeistoftemperatuur wat vaker. Borstel ook eens de radiateur schoon: insecten en vuil kunnen de koelende lucht blokkeren.

Tip 3: Smeren

Voor jezelf: De zon kan fel zijn. Dus blijf vooral lekker smeren! Liefst met waterproof zonnebrand met voldoende beschermingsfactor.

…en voor je auto: Verbranden zal je auto niet snel doen. Wel kan vogelpoep en zonnebrand op de lak onder invloed van UV-licht lelijke verkleuringen geven. Laat zulke vieze vlekken dus niet langer zitten dan nodig is. Week ze los met schoon water en een zacht sopje.

Tip 4: Drinken

Voor jezelf: Houd je hoofd koel en je vochtgehalte op peil. Dat geldt voor iedereen.

…en voor je auto: Ook je auto heeft extra koeling nodig. Voldoende koelvloeistof dus. Wist je trouwens dat het koelmiddel uit je airco door de tijd heen langzaam verdampt? Daardoor verliest hij elk jaar zo’n 15% van zijn werking. Laat je airco liefst elke 3 jaar bijvullen.

Tip 5: Vermijd spanning

Voor jezelf: Vakantie is totale ontspanning. Maar hoe hou je dat nou vast? Makkelijk! Zomer lekker na door na werktijd een uurtje in de zon te zitten met je favoriete vakantiedrankje. Doe dingen waar je blij van wordt en geniet nu nog even van het lekkere weer. Samen met familie en vrienden barbecueën of juist even lekker alleen buiten ontspannen.

…en voor je auto: Denk aan de bandenspanning. Zwart rubber, zware bagage én zomerhitte zijn een lastige combinatie. De druk in de banden stijgt, met alle risico’s van dien. Check dus regelmatig de bandenspanning. Niet te hard, niet te zacht, wél zo relaxed. Fijne zomer!

Bron: Kia

Meer in ons nieuws