Klantenvertellen  Webwinkelkeur


c14bedd55e93879b6d5b585909befbc8.jpg
Algemeen
Geplaatst op 27 december 2016 om 09:41

Autorijden kost voertuigeigenaar een kwart miljoen


Autorijden kost je tijdens je leven alles bij elkaar rond een kwart miljoen euro. Automobilisten kopen gemiddeld 14 auto’s, zit bijna 14.000 uur achter het stuur en blijven ook alles bij elkaar 63 jaar rijden. Bovendien ben je dan ook nog eens zo’n 84 uur kwijt aan wachten in de garage.

Dat heeft de Britse site voor auto-onderhoud ClickMechanic berekend. Mede-directeur Andrew Jervis: "Het is werkelijk verbijsterend als je alles bij elkaar telt en ziet hoeveel we tijdens ons leven uitgeven aan het kopen, bezitten en onderhouden van een auto, zowel wat tijd als geld betreft. We hebben tegenwoordig allemaal een druk leven, dus alles wat ons geld én tijd bespaart is meegenomen. Velen gebruiken tegenwoordig vergelijkingssites en andere platforms om te kijken hoe ze de kosten kunnen terugdringen."

Van de totale kosten gaat meer dan 40 procent naar brandstof. Daarbij staat je dan ook nog 600 uur te tanken en te betalen bij een pompstation. Verder zijn wegenbelasting, verzekering en nieuwe banden hoge kostenposten terwijl de gemiddelde autorijder ook meer dan 10.000 euro kwijt is aan parkeren.

Bron: Automobielmanagement

Meer in ons nieuws