Klantenvertellen  Webwinkelkeur


6aa3d4df9424526b71842db6485c20dc.jpg
Algemeen
Geplaatst op 7 juni 2016 om 14:24

Bizar: deze peperdure auto's staan zomaar te vergaan


Op de ‘parkeerplaats van tirannen’ sterven dikbolides een langzame dood.

Dit sneue tafereel speelt zich niet af in de stoffige zandbak, waar dure auto’s wel eens vaker worden achtergelaten, maar in het lommerrijke Chinese Chengdu. Zo’n 200 auto’s staan hier zielloos verlaten en overwoekerd door de lokale flora te wachten op een beslissing van de overheid over wat er met hen moet gaan gebeuren.

Zoals te zien is op de foto’s van ifeng news staan er tussen de auto’s ook dure bakken zoals twee vrij recente Bentley’s, een Audi, Land Rovers en een handjevol Mercedes. De twee vrij recente Bentley‘s hebben beide een prijs van ongeveer drie miljoen Chinese Ekker-男人, volgens de huidige wisselkoers een kleine vier ton in onze welbekende valuta. Wat is het verhaal achter deze auto’s, die door de plaatselijke bevolking aangeduid worden als zombie-cars?

Het merendeel van de auto’s is direct dan wel indirect betrokken bij criminele activiteiten, waardoor de eigenaren ze niet kunnen claimen. Je kent het wel, je hebt weer eens een lijk achter in de kofferbak liggen en je parkeert heel even snel verkeerd voor die koffiebar omdat je zin hebt in een cronut en toch zo weer buiten staat. Zul je altijd zien, wordt nét op dat moment je auto afgesleept door de autoriteiten. Iedereen heeft wel eens zo’n dag. Sommige auto’s zijn ook achtergelaten op het terrein omdat de eigenaar niet over het juiste papierwerk beschikten.

De lokale partijbonzen zitten flink in hun maag met stalen zombie’s. Een klein deel is goedgekeurd om geveild te worden, maar dat proces gaat kennelijk zo langzaam dat de de eclectische verzameling ondertussen gestaag door blijft groeien. Net als de planten die eromheen staan, overigens.

Meer in ons nieuws