Klantenvertellen  Webwinkelkeur


4dd51258ff1f7f19eb1967b7b33f8c40.jpg
Algemeen
Geplaatst op 15 september 2016 om 14:55

Buscampers: hot & happening!


Buscampers zijn dé hit in Duitsland: ook bij de Oosterburen is kamperen populairder dan ooit. De verkoopcijfers van campers plussen enorm, mede dankzij de buscamper. Ook in Nederland hebben vrijwel alle merken zulke mini-campers in het programma. En de naam zegt het al: het zijn bestelbussen waarin een camperinterieur is gebouwd. Slim!

Het is niet zo gek dat de buscamper een groeiende schare aanhangers heeft: hij is compact, wendbaar en hij stuurt als een personenauto. En je parkeert 'm zo op de oprit naast je huis. Naast kampeervakanties in de zomer pak je zo'n bus ook snel voor een weekendje-weg of een citytrip. En wat dacht je van een feestje bij vrienden aan de andere kant van het land? Dan blijf je daar toch gewoon lekker een nachtje slapen? Onder je eigen dekbed, met je eigen toilet én je eigen douche!

Kampeerparadijs op wielen

Fiat Ducato, Volkswagen T6, Renault Master, Mercedes Sprinter: zo maar een paar voorbeelden van bestelwagens die massaal door de camperbouwers worden omgetoverd tot een kampeerparadijs op wielen. Voor stahoogte kiezen de campermerken meestal voor de hogere modellen bestelauto's of een hefdak, Daarna worden de wagens geïsoleerd en gaat er een camperinterieur in. Een keukentje, een vast bed met lattenbodems en comfortabele matrassen, met daaronder een zee aan bergruimte. Wat meer aan de voorkant vind je een compacte zithoek: een zitbank met een tafel en als je de twee cabinestoelen omdraait, kun je gezellig met z'n vieren eten met het gezin, of borrelen met vrienden. Bijna alle buscampers zijn voorzien van een gecombineerde douche/toiletruimte waar je ook nog je tanden kunt poetsen en even checken of je make-up nog goed zit ;-).

Tot vier slaapplaatsen!

Ook buscampers heb je in allerlei maten. Dat begint al onder de vijf meter en loopt door tot 6,40 meter. Er zijn kampeerbussen waarbij je in de breedte slaapt of in de lengte - die laatste categorie is dan vaak wat langer. En bij sommige merken kun je de zitgroep ombouwen tot een extra bed, of bestel je een hefdak voor twee extra slaapplaatsen. Dan kun je er met z'n vieren mee op pad.

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (12 t/m 16 oktober) vind je de buscampers in Hal-12. Je oude camper verkopen? Kom dan naar de stand van OSW in Hal 10.

Meer in ons nieuws