Klantenvertellen  Webwinkelkeur


e53839c923c1550c5a970a9fcc296174.jpg
Algemeen
Geplaatst op 8 januari 2016 om 09:12

Een piemel als handtekening op je rijbewijs, mag dat?


Dat is momenteel een vraag die aan de orde is in Australië. Ene Jared Hyams beweert namelijk dat het krabbeltje dat overduidelijk een fallus voorstelt zijn handtekening is.

Het begon allemaal als een grapje, toen Ozzie Jared Hyams in het vakje voor de handtekening van een formulier voor adreswijziging een piemeltje krabbelde. Hij vermoedde geen probleem, maar dat liep even anders. De overheidsinstantie begon hem brieven te sturen en hem te bellen over dat zijn aanvraag werd afgekeurd omdat zijn handtekening niet geldig zou zijn. En dat maakte de rebel in Hyams los.

Jared Hyams' Deakin University student card.

Hij is de handtekening vervolgens overal voor gaan gebruiken. Van collegekaarten en zorgverzekeringspasjes tot aan ID’s en rijbewijzen aan toe. Ook de gevolgen daarvan laten zich raden: van afgekeurde examens tot aan rechtszaken die Hyams aanspande tegen verkeersdienst van de staat Victoria. Zij weigerden hem meermaals een aanvraag voor een rijbewijs omdat zijn handtekening aanstootgegevend zou zijn, als ook makkelijk reproduceerbaar door derden. Rechtszaken die onze maffe Ozzie twee keer verloor.

En toch staat zowel op het oude als nieuwe rijbewijs van Hyams het piemeltje als handtekening. Onder het motto ‘de aanhouder wint je poot stijf houden’ heeft Jared zo veel aanvragen ingediend, dat er uiteindelijk wel een keer een ambtenaar zat te slapen (huh, dat doen ze toch altijd?). Pas als de overheid niet meer zo moeilijk doet zal Jared overwegen zijn handtekening te veranderen. Tot die tijd blijft hij dapper strijden tegen de stijfheid van de Australische bureaucratie…

Meer in ons nieuws