Klantenvertellen  Webwinkelkeur


8889fa3ceb2ebebdeae9ce85bec84a0d.png
Algemeen
Geplaatst op 19 september 2013 om 11:18

Een toekomstblik: de Caravisio


Het is bijna niet mogelijk om niet om te kijken naar de Caravisio. Deze caravan gaat voor mooie ronde hoeken, een lage as en ramen die doen denken aan een dichtgeklapt vizier van een motorhelm. De ramen kunnen misschien niet open, maar dat hoeft niet: de hele achterzijde kan open.

De achterkant van de Caravisio kan je met een druk op de knop veranderen in een balkon, nog een keer drukken en het balkon transformeert in een veranda. Een ruime wel te verstaan, met voldoende oppervlakte om met gemak een tafel en 4 stoelen neer te zetten. De volledige binnenvloer (ook die van de veranda) is belegd met een glanzend donkerbruin parket, waardoor je je op een jacht waant.

Met een uitgevouwen veranda heb je een schitterende, melkkleurige, glazen schuifdeur, die niet alleen mooi is, maar ook dienst doet als projectiescherm voor de ingebouwde full-HD beamer. Als je wil kan je de beamer ook spiegelen, waardoor je niet alleen een thuisbioscoop hebt op vakantie, maar ook een heuze buitenbioscoop.

Naast het futuristische uiterlijk en veranda, zijn er nog meer snufjes: De eenpersoonsbedden zijn zo gemaakt dat je er makkelijk een ruim tweepersoonsbed van maakt; de zithoek kan je van een loungebank naar een moderne werkkamer veranderen; kussens die met luchtdruk ergonomisch aangepast kunnen worden; en je tablet/laptop is nooit meer leeg met de ingebouwde infrastructuur.

Dat je de assen van caravan op luchtdruk kan laten zakken naar grondniveau is niet eens het meest indrukwekkende. Wat het zo onverstelbaar maakt is dat je alles kan bedienen met een smartphone app. En bang zijn dat een vreemde zomaar binnenkomt hoef je ook niet te zijn, er zit zelfs een vingerafdruk scanner op.

Knaus is bijna 2 jaar bezig geweest met deze caravan, maar er zijn (nog) geen plannen om de caravan te produceren. Het idee is om met dit verbluffende concept de interesse voor kamperen op te wekken bij mensen die normaal niet warmlopen voor een weekje op de camping, of ze dat is gelukt zullen we in de toekomst zeker zien.

Meer in ons nieuws