Klantenvertellen  Webwinkelkeur


c5e054b34cdb12893ae9d63deee1900e.png
Algemeen
Geplaatst op 16 februari 2016 om 12:56

Haven Hilversum


Waar Hilversum en Wijdemeren nog wel eens ruziën over het vliegveld en het wegendek, zorgt het water voor de nodige verbinding.

Een recreatief vaartochtje maken vanuit Loosdrecht via de 's-Gravelandse Vaart en het Hilversums Kanaal naar de Oude Haven is namelijk al deze zomer mogelijk.

De tijden dat alleen Sinterklaas één keer per jaar in de Oude Haven lijken daarmee verleden tijd, tot blijdschap van zowel Hilversum als Wijdemeren. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Hilversum stelt de gemeenteraad voor om 'het moderniseren van de Oude Haven', zoals burgemeester Pieter Broertjes verwoordt, de komende jaren in drie fases uit te voeren en voor de eerste fase 35.000 euro beschikbaar te stellen. Die eerste fase, dit jaar, is de realisering van aanlegvoorzieningen voor sloepen in de Oude Haven gepland en kost bij elkaar een ton. Naast Hilversum betalen ook de provincie Noord-Holland (40.000 euro) en de Regio Gooi en Vechtstreek (20.000 euro) mee.

Het voorstel komt voort uit een door de gemeenteraad breed gesteunde motie van Anne S. de Jong van D66 om de toegankelijkheid van de Oude Haven te verbeteren voor recreatievaart. In overleg met de Loosdrechtse watersportondernemers en de Hilversumse ondernemers en bewoners rond de Oude Haven zijn de kansen van 'een open Oude Haven' verkend en in kaart gebracht in het Wenkend Perspectief'. Dat heeft nu geleid tot een voorstel van B&W waaruit volgens De Jong blijkt dat 't Gooi niet alleen 'mooi groen' maar ook 'mooi blauw' kan zijn. Bovendien wordt de Oude Haven met de plannen volgens hem 'echt een stadshaven' en geldt het niet meer als hangplek.

Meer in ons nieuws