Klantenvertellen  Webwinkelkeur


82ee417f5f553321705ed714d524b1fd.jpg
Algemeen
Geplaatst op 16 december 2016 om 13:59

Het Jura gebergte - Een vier seizoenen bestemming


Rust, gezonde berglucht, goede wegen en een groot aantal campingplaatsen; wees welkom in de Jura. Wandelen, fietsen, golfen, sneeuw en culinaire hoogtepunten; u vindt het er allemaal. De stadjes liggen veelal in de valleien met een uitbundige bloemenpracht in de zomer en in de winter sneeuw op de bergtoppen.

De steden: wijn, kaas en skiën

Een voorbeeld van zo’n stad is het oude Montbeliard. In december vindt u hier de meest authentieke kerstmarkt van Frankrijk.

Ook Besançon is het bezoeken waard. En dan met name de citadel, waar u een audioguide in het Nederlands kunt volgen. De kinderen lopen er warm voor het dierenparkje met aquarium.

Als u graag kastelen bezoekt, moet u echt eens een bezoekje brengen aan Chateaux de Joux, waar u ook een Nederlandse tour kunt krijgen. De Heren van Joux waren oorspronkelijk bandieten. Later maakte Napoleon er een staatsgevangenis van.

Wijnstadje Arbois staat bekend om haar wijngaarden en wijnlokalen. Louis Pasteur woonde er en bezat er een wijngaard.En bij wijn hoort kaas en daarvoor gaat u naar Maison de Comté in Poligny.

Vanuit hier kunt u de weg vervolgen naar Cascades de Herisson; 31 watervallen over 15 kilometers. Clairvaux is de hoofdstad van dit merengebied, waarvan de historie zelfs teruggaat tot de prehistorie. Het is een toeristisch gebied met natuurlijk een ideale ligging aan de kust; voor waterplezier zit u hier goed.

Pontarlier is een wintersport stadje op 837 meter hoogte. Een uitvalsbasis voor vele sportieve activiteiten. Maar dit is ook de stad van de groene fee; absint. Deze likeur werd in 1805 naar de stad gebracht door Henri-Louis-Pernod en de Pernod Fils distilleerderij werd in 1971 gestart. In 1906 waren dat er al 25! Nadat de drank lange tijd in de ban was, werd het in 2011 weer in ere hersteld.

We gaan weer verder, door het Parc Naturel régional du Haut-Jura. In de winter is Les Rousses een populair langlaufgebied. Van december tot Pasen gaat dit gebied meestal gebukt onder een dikke deken van sneeuw. De ultieme plek om te genieten van een goede raclette.

Golfen

Golf in de Jura is een aparte beleving; bergen op de achtergrond en de stilte van de natuur. U kunt naar de baan van Besançon, maar ook naar die in Mijoux, dat op het einde van een vallei ligt. Niet ver daarvandaan vind je in Les Rousses een 18 holes baan, maar ook de baan Golf du Mont Jean, niet ver van de Zwitserse grens, is het vermelden waard.


Bron: CamperReisMagazine

Meer in ons nieuws