Klantenvertellen  Webwinkelkeur


5700e04c91d12e1cd86a7bebd1b999a0.jpg
Algemeen
Geplaatst op 19 januari 2016 om 10:21

Kamperen langs de Ierse westkust


Cork - Cobh

Walvissen, vissersdorpjes, kliffen en ruige natuur

Kamperen langs de Ierse westkust

Een kampeervakantie in Ierland betekent ultieme vrijheid. Zie jij jezelf al wakker worden met uitzicht op de ruige Altantische Oceaan langs de westkust van Ierland? Kenmerkend vanwege de hoge kliffen, het ongerepte landschap en unieke cultuur? In één woord: magisch! Ga walvissen kijken voor de zuidwestkust van Cork en ontdek de pittoreske vissersdorpjes van Kerry. Wandel over de machtige Kliffen van Moher in Clare en ontdek de mooiste eilanden van Galway en Mayo. De hoogste golven en ruigste natuurgebieden vind je in Sligo en Donegal in het noordwesten van Ierland. Hier de beste adresjes voor een kampeervakantie langs de Wild Atlantic Way.

Eagle Point Camping, Cork

Met uitzicht over Bantry Bay beslaat dit park in het hart van West Cork een heel schiereiland en is het omgeven door bergen en water. Een fantastische plek om West Cork en Kerry te ontdekken.

Eagle Point
Eagle Point Foto: eaglepointcamping.com

Glengarriff, Cork

Vanaf Dowlings Park in het pittoreske Glengarriff kun je Garnish Island met zijn tropische tuinen verkennen. Geniet van een schat aan openluchtactiviteiten in de omringende bergen en bossen en in de magnifieke haven.

Glengarriff
Glengarriff Foto: insideireland.ie

Mannix Point, Kerry

Recht tegenover het schitterende eiland Valentia, aan de andere kant van het water, biedt Mannix Point in Zuid-West Kerry in alle richtingen een prachtig uitzicht, een overvloed aan wilde bloemen en is het een ideale plek om sterren te kijken.

Mannix Point
Mannix Point Foto: ukcampsite.co.uk

Wave Crest, Kerry

Dichterbij dan in Wave Crest bij Caherdaniel, aan de kust van Kerry, komt de zee niet. De uitzichten strekken zich uit over de Kenmare Bay. Bewonder buitengaats de dolfijnen en reuzenhaaien.

Wave Crest
Wave Crest Foto: Tripadvisor

Teach an Aragail, Kerry

De dichtstbijzijnde camping van de stad Dingle in County Kerry. Omringd door muziek, poëzie, geschiedenis, archeologie, cultuur en landschapsschoon. Loop de Dingle Way en bezoek de beroemde Blasket Islands.

Dingle
Dingle Foto: Wikimedia Commons

Nagles Seaside Park, Clare

Nagles Seaside Park ligt in het dorpje Doolin in county Clare. Bezoek de Cliffs of Moher, de Burren-regio, of pak een veerboot om de Aran Islands te verkennen. Doolin heeft een paar van de beroemdste pubs van Ierland, met elke avond traditionele muziek.

Nagles Doolin
Nagles Doolin Foto: camping-ireland.ie

Renvyle Beach Connemara, Galway

Rechtstreekse toegang tot één van de mooiste stranden aan de noordelijke Connemara-kust in het hart van het Renvyle-schiereiland in Galway. De perfecte uitvalsbasis om de Connemara-regio te verkennen.

Renvyle Beach
Renvyle Beach Foto: Tripadvisor

Keel Sandybanks, Mayo

Gelegen op Keel Beach op Achill Island in Mayo. Eén van de mooiste 'Blauwe Vlag'-stranden van Ierland. Vanaf Keel kunt je Achill verkennen, genieten van de vele watersportactiviteiten, fietsen of wandelen in de bergen.

Keel Sandybanks
Keel Sandybanks Foto: campingireland.ie

Rosguill Vakantiepark, Donegal

Gelegen op een adembenemend mooi schiereiland aan de ruige en prachtige noordwestkust van Donegal. Omgeven door zes lange zandstranden en op loopafstand van het nabijgelegen vissersdorp Downings. Één van de beste locaties voor watersporten en openluchtactiviteiten in Ierland.

Rosguill
Rosguill Foto: rosguillholdidaypark.com
Bron: Ireland.com

Meer in ons nieuws