Klantenvertellen  Webwinkelkeur


5fea9ead008e54b4942b603e3e18232f.jpg
Algemeen
Geplaatst op 19 april 2016 om 14:05

Koop geen oud barrel


Op 1 januari van dit jaar was het meteen raak. Even na de lunch rinkelde de telefoon van Klaas Post op Urk. Deze berger staat 24/7 paraat om mensen te helpen, die op de verraderlijke wateren rond het voormalige vissersplaatsje gestrand zijn. De melding betrof een stokoud motorjachtje met twee Turkse mannen aan boord. Ze hadden de boot voor 500 euro gekocht en waren van plan het wrakke jachtje over het IJsselmeer naar Amsterdam te varen.

Post: “Kansloos. De motor stopte er mee, ze hadden geen enkele ervaring op het water en schrokken enorm toen de stilgevallen boot speelbal van de venijnige korte golven werd. Ze hadden geen waterkaart en alleen een dun regenpak voor op de fiets aan. Toen we ze oppikten waren ze totaal verkleumd. We hebben ze in veiligheid gebracht en met een kop koffie opgewarmd. Na het weekend zouden ze het weer bootje ophalen en mijn kosten vergoeden. Maar toen puntje bij paaltje kwam hadden ze toch geen geld om me te betalen. Naar dat geld kan ik fluiten.”

Nog dezelfde dag werd Post opnieuw gealarmeerd voor een soortgelijk geval. En in de eerste week van januari moest de Urker redder zelfs zes keer uitvaren voor onverzekerde bootjes.

Post: “Het was rustig weer, dan denken mensen, we wagen het er op. Als je een heel goedkoop bootje koopt, kun je natuurlijk niet zoveel verwachten. Maar mensen denken dat ze er dan direct mee naar Engeland kunnen varen. Eigenlijk zijn te veel bootjes te goedkoop. De enorme hoeveelheid oud spul trekt een nieuwe groep mensen aan die te licht denken over het hebben en onderhouden van een boot. Want je hoeft echt niet zo veel te weten en het hoeft ook niet heel duur te zijn, maar de normale voorzorgsmaatregelen moet je wel nemen.

Klaas Post
Klaas Post Foto's: De Telegraaf Vaarkrant

 

Vaak kopen ze een bootje dat jarenlang onverzorgd in een haven heeft gelegen, waar gras op groeit en dat ze voor een paar grijpstuivers mee kunnen nemen. Dan gaan mensen zonder reserve-onderdelen, zonder schone filters, meestal totaal onervaren het water op.

 

Je mag niet generaliseren, maar vaak zijn het onverzorgde types op onverzorgde bootjes, die anderen mensen nodeloos op kosten jagen. Als zo’n bootje zinkt, en dat gebeurt echt regelmatig, moet Rijkwaterstaat het opruimen. Dat kost een vermogen. Ook de KNRM maakt duizenden euro’s kosten per uitruk. Het verbaast me dat dit in Nederland allemaal mogelijk is.” 

Met Post vinden ook andere bergers het vreemd dat er vooral in de beroepsvaart wel strenge regels gelden. “Als je brandblusser bij wijze van spreken een dag te laat gekeurd is krijg je een torenhoge boete. Maar dit soort onverantwoorde mensen op wrakke bootjes kosten de samenleving een vermogen. En zij worden ongemoeid gelaten. Er is geen APK voor boten, daar zou ik toch wel voor pleiten. Je ziet langs de waterkant zoveel wrakken, er kunnen echt heel veel boten naar de shredder. Weg ermee, want je hebt er echt niks aan. Natuurlijk moet je wel recyclen wat kan. Maar dan vergelijk ik graag met de situatie met de auto’s weg. Autowrakken worden allemaal van de weg gehaald, waarom boten dan niet?” 

 

Ook vindt Post het vreemd dat bootbezitters niet verplicht zijn om je boot te verzekeren als ze het water op gaan. “Als je op straat in een ziekenwagen belandt, komt dat ook voor rekening van de verzekering. Een verplichte bootverzekering zou een uitkomst zijn voor iedereen.”

Ondanks de onzekerheid over de betaling van de factuur voor de redding, helpt de Urker nog altijd iedereen. “Dat hoort gewoon bij ons vak. Je helpt ze en je gaat niet tijdens een spannende redding vooraf om geld zeuren. Maar het zou fijn zijn als de wrakken zouden worden opgeruimd in plaats van weer gaan varen. Als je een boot koopt heb je ook een bepaalde verantwoordelijkheid.

Tips? Ga niet onvoorbereid het water op. Leer je boot kennen voordat je een lang stuk gaat varen en neem reserve-onderdelen en schone filters mee. En zorg dat je goede waterkaarten hebt. Want er zijn rond Urk heel wat boten vastgelopen omdat de schippers alleen een fietskaart hadden om te navigeren. Als je dan moet worden afgesleept, schaam je je toch rot.”

Meer in ons nieuws