Klantenvertellen  Webwinkelkeur


68de1c9e0b9ace56a2653bf277df772f.jpg
Algemeen
Geplaatst op 25 oktober 2016 om 09:38

Meer vrouwen stappen in een oldtimer


Vrouwen lijken steeds meer belangstelling te krijgen voor een klassieke oude auto. In Groot-Brittannië is het aantal vrouwelijke eigenaren van een oldtimer de laatste twee jaar met 40 procent toegenomen. Eind dit jaar is meer dan 10 procent van de oldtimer-rijders een vrouw, waarbij de gemiddelde leeftijd van die bestuursters op 52 jaar ligt.

Dat meldt de makelaar in oldtimers Footman James na een onderzoek. Daaruit blijkt ook dat één op de vier vrouwen er wel eens over denkt om een klassieke oude auto te kopen. "De oude auto club is niet meer het domein van de stereotype man van middelbare leeftijd," denkt Footman James dan ook.

Bij Britse vrouwen met een oldtimer gaat het meestal om een Morris gevolgd door Volkswagen, MG, Mazda en Land Rover. Vrouwen blijken daarbij ook goed in de gaten te hebben welke oldtimers het meest in waarde stijgen. Als eerste kozen ze de Lamborghini Miura die de laatste twaalf maanden 62 procent in waarde is gestegen, gevolgd door de Land Rover Defender die 43 procent in prijs steeg.

Bron: Automobielmanagement

Meer in ons nieuws