Klantenvertellen  Webwinkelkeur


61f57cc82dab255d4a000a3c595f1a56.jpg
Algemeen
Geplaatst op 21 januari 2016 om 11:25

Mensen rijden langer door met huidige auto


Nederlandse autobezitters blijven langer met hun huidige auto doorrijden nu de prijzen van nieuwe auto’s zijn gestegen.

Meerderheid rijdt door

Met ingang van 2016 zijn de aanschafprijzen van auto’s door hogere BPM-tarieven gestegen. Een aanzienlijke meerderheid van 94 procent geeft aan dat ze langer met hun huidige auto door blijven rijden. Een minderheid van 6 procent geeft aan dat niet te doen en wel te kijken naar een nieuwe(re) auto.

Hypotheek

Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt dat een meerderheid van de particuliere autokopers nog niet overtuigd is dat het reeds een gunstige tijd is voor grote aankopen. Het aflossen van bijvoorbeeld hypotheekschulden lijkt bij particulieren prioriteit te krijgen, zo blijkt uit het rapport. Daarbij komt ook nog dat de kosten van bezit en gebruik van auto’s de afgelopen jaren zijn gestegen. De hogere aanschafprijzen doen daar nu nog een schep bovenop.

Volgens het onderzoek wordt de zakelijke markt overladen wordt door fiscaal voordeel terwijl de particulier “de andere kant van de medaille voorgeschoteld”. Gevolg is dat particulieren langer blijven doorrijden of voor een occasion kiezen.

Meer in ons nieuws