Klantenvertellen  Webwinkelkeur


f6602047bbc8459105f2a4b30d1ad91b.jpg
Algemeen
Geplaatst op 12 februari 2016 om 11:36

Nederland behoort tot best verkopende Bugatti-landen


Nederland behoort tot best verkopende Bugatti-lande

Het kleine koude kikkerlandje Nederland bezet op de verkoopranglijst van Bugatti een hoge notering. Nederland behoort tot de belangrijkste markten voor Bugatti en zijn dik twee miljoen euro kostende supersportwagens. Reden voor een upgrade van de huidige dealer. Onder het toeziend oog van lid van de Raad van Bestuur van Bugatti Automobiles S.A.S. en verantwoordelijk voor Verkoop- en Marketingbaas Dr. Stefan Brungs werd vandaag Europa's eerste Bugatti-dealer geopend die aan de nieuwe huisstijl van het merk voldoet. Het is Bugatti Nederland in Leusden. Alleen in de Verenigde Staten voldoet reeds een dealerbedrijf aan Bugatti's nieuwste eisen op het gebied van showroomaankleding. Nederland volgt nu als eerste in Europa. In totaal zullen op korte termijn alle 27 merkvertegenwoordigers in dertien landen dezelfde showroomuitstraling hebben.

Handvol

De Nederlandse markt is volgens Brungs een belangrijke markt voor het legendarische merk. Van de meer dan 100 verkochte Bugatti’s Chiron zijn er een aanzienlijk deel in ons land verkocht. Hoeveel dat er daadwerkelijk zijn, is niet bekend gemaakt. Denk aan een handvol. “Enkele van onze meest trouwe klanten wonen in Nederland,” verklaarde Brungs. “De opening in Leusden vormt dit jaar de eerste stap in een omvangrijk programma voor de lancering van onze nieuwe showrooms in Europa.

Coupé en targa

De opening is net voor de officiële onthulling van de fonkelnieuwe Chiron, begin maart op de Autosalon van Genève. De supersportwagen is echter al tijdens exclusieve en geheime previews aan gefortuneerde autoliefhebbers getoond, zoals in Los Angeles, Londen, Dubai en Tokio, zodat de orderportefeuille zich reeds laat vullen. Bugatti bouwt van de Chiron 500 stuks, verdeeld over een coupé en een open variant. De hypercar kost meer dan twee miljoen euro.

Hessing

Bugatti Nederland bestaat sinds 2012. Voorheen werd het merk vertegenwoordigd door Hessing in Utrecht.

Meer in ons nieuws