Klantenvertellen  Webwinkelkeur


6317545066d2595c469e3f6be9dcde9d.jpg
Algemeen
Geplaatst op 19 februari 2016 om 11:35

Nooit meer naar je autosleutel zoeken


Mercedes en Volvo werken aan een applicatie voor de smartphone die de traditionele autosleutel overbodig maakt. Door de app op de telefoon kan de auto worden ont- en vergrendeld en zelfs de motor worden gestart. Mercedes zal de voorziening al op korte termijn op de E-Klasse introduceren. Volvo heeft nog enkele jaren van ontwikkeling nodig.

Mercedes E-Klasse Mercedes E-Klasse Foto: Mercedes-Benz
Volvo digitale sleutel Volvo digitale sleutel Foto: Volvo

In de app is een digitale sleutel opgenomen, die middels Bluetooth-techniek contact met de auto maakt. Bij Mercedes is in de deurgreep een sensor opgenomen, die de smartphone herkent. De bezitter van de telefoon kan zo de portieren of achterklep ontgrendelen en openen. Ook de motor kan middels de technologie worden gestart. Daar blijft het niet bij. De app stelt de gebruiker in staat om meerdere sleutelcodes in te lezen, wat ideaal is voor wagenparkbeheerders of verhuurmaatschappijen.

Uitlenen

Volvo geeft aan dat het binnen de app een functie integreert, waarmee je een huurauto kunt reserveren en betalen, waarna je voor de betreffende auto de sleutelcode direct krijgt toegestuurd. De Zweedse autobouwer geeft aan dat het ook mogelijk is de sleutelcode door te sturen, zodat bijvoorbeeld een familielid of vriend ook van de auto gebruik kunnen maken.

Volvo start de testsessies deze lente. Mercedes heeft de proeven al achter de rug.

Meer in ons nieuws