Klantenvertellen  Webwinkelkeur


43ff6d8631d729540f7eeb8c0b407384.jpg
Algemeen
Geplaatst op 22 november 2016 om 08:35

Parkeergarage vaak te klein voor nieuwe auto's


Veel parkeergarages en andere parkeerplaatsen zijn veel te klein voor de huidige SUV’s en andere grote auto’s. Dat leidt tot een hausse aan claims voor parkeerschade bij de autoverzekeraars.

Het probleem, dat zeker ook voorkomt in veel Nederlandse parkeerruimten, is in kaart gebracht door de Britse organisatie voor schade-informatie Accident Exchange. Die stelt dat Britse gemeenten nog altijd uitgaan van een oude richtlijn van 4,8 bij 2,4 meter per plaats. Nieuwe SUV's zoals de AudiQ7, de BMW X5 laat staan een Range Rover zijn echter langer dan vijf meter en meestal ook zo'n twee meter breed. Zelfs een Hyundai Santa Fe of een Opel Astra passen er met hun 4.70 meter eigenlijk niet in. Met de vaak scherpe bochten en de vele betonnen pijlers zijn veel parkeergarages in Engeland nu ook een ‘non-go' voor eigenaren van dat soort grotere auto's. Dat betekent dan wel dat ze elders hun heil moeten zoeken, vaak op een buitenterrein waar ze dan noodgedwongen meestal anderhalve plaats in beslag nemen.

Accident Exchange meldt dat het aantal gemelde parkeerschades in nog geen twee jaar tijd met meer dan 30 procent is gestegen. De gemiddelde rekening komt daarbij op zo'n 2.500 euro waardoor het bedrag aan parkeerschade al één-derde van het totale schadebedrag voor haar rekening neemt.

Bron: Automobielmanagement

Meer in ons nieuws