Klantenvertellen  Webwinkelkeur


2c36952a714d0d0bb4b8e1ac54c3b719.png
Algemeen
Geplaatst op 22 juli 2015 om 15:52

Parken in de stad worden omgebouwd tot Buurtcamping


In Amsterdam en Utrecht worden van 24 juli tot en met 26 juli de stadsparken omgebouwd tot Buurtcampings. Net als op een normale camping is op een stadscamping iedereen helemaal gelijk. De hele dag ben je buiten, en groet je de buren, en help je elkaar een handje.

In het geval van buurtcampings wordt de onderlinge contact nog intenviever. Zij bouwen immers samen de camping op en organiseren bovendien allerlei verschillende activiteiten. De buurtbewoners leren elkaar zo, tijdens een ontspannen vakantie, beter kennen.

De allereerste Buurtcamping werd in 2013 georganiseerd. Toen werd het Amsterdamse Oosterpark tot camping omgetoverd. Vorig jaar waren er al meer buurtcampings, toen werd er gekampeerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in Amsterdam. De Buurtcamping is dit jaar in nog meer parken te vinden, de camping strijkt nu neer in het Amsterdamse Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk in Zuidoost én in Utrecht in het Majellapark en het Noordse Park. Om daar te kunnen kamperen dien je je tentplek (er is alleen kampeergelegenheid voor tenten) in de campingwinkel. Maar je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger en dan gratis of met korting kamperen. Kinderen t/m 12 jaar kamperen sowieso gratis, bezitters van de Stadspas of U-pas krijgen een fikse korting.

Meer in ons nieuws