Klantenvertellen  Webwinkelkeur


0eb8ddbf349f951d16c53a26d09db37a.jpg
Algemeen
Geplaatst op 14 januari 2016 om 11:19

Parkeren bij laadpunt verwarrend


Er heerst in ons land grote onduidelijkheid over het parkeren van elektrische auto’s op speciale laadpunten voor dit soort voertuigen.

Niet alleen veel bezitters van (deels) elektrische voertuigen maar ook eigenaren van benzine-en dieselauto’s denken dat het parkeren bij een laadpunt gratis is. Dit voordeel voor elektrische rijders is echter al geruime tijd geleden afgeschaft maar veel autobezitters weten dat niet of nauwelijks. Dit leidt dan ook vaak tot irritaties en vervelende reacties.

De ANWB herkent deze problematiek volledig en wijt dit vooral al door het verschil in beleid van de gemeenten in ons land.

,,Ooit is men begonnen met gratis stroom, vervolgens gratis parkeren en te suggereren dat er voor de elektrische rijder altijd een parkeerplaats voor handen is. In de loop der jaren is het beleid flink veranderd en zijn er veel verschillende regels gekomen. Zo moet men in de grote steden nu ook bij een elektrisch laadpunt gewoon een parkeerkaartje aanschaffen. Ook bestaat er onduidelijkheid over het feit of de auto daadwerkelijk aan de stroompaal moet zijn gekoppeld. Ook dat verschilt weer per gemeente,” legt Ad Vonk van de ANWB uit.

Ons land telt momenteel 18.251 publieke laadpalen en een kleine dertigduizend ‘thuisopladers’. Exacte cijfers voor de laatste categorie zijn er niet te geven omdat veel eigenaren van een elektrisch voertuig gewoon het stopcontact met 220V gebruiken. Het snoer loopt dan vaak door de brievenbus of een openstaand raam naar de auto. Overigens zijn er in Nederland nog nooit zoveel elektrische auto’s als in 2015 aan de man gebracht. Het ging daarbij om 2.543 volledig elektrische voertuigen en 41.226 plug-in hybride auto’s. Volgens de meest recente cijfers van het RDW reden er eind vorig jaar 87.531 (semi-) elektrische personenauto’s rond.

Marco van Eenennaam, elektrisch auto-export bij de ANWB, verwacht dit jaar nauwelijks groei maar voorspelt voor 2017 een heuse verkoophausse. ,,De nieuwe fiscale bijtelling zorgt even voor rust in de tent maar volgend jaar komen veel fabrikanten met betaalbare full-elektrische auto’s die ook nog eens een actieradius van 300 kilometer hebben. De bijtelling voor deze auto’s bedraagt dan 4% en ontstaat er een enorm gat met auto’s die op benzine of diesel rijden. Bovendien komen volgend jaar veel gebruikte elektrische auto’s van leasemaatschappijen op de markt en dat kan een hele interessante ontwikkeling worden. Blijven die hier of gaan ze naar het buitenland? De opmars van de elektrische auto is gewoon niet te stoppen,” aldus Marco van Eenennaam.

Meer in ons nieuws