Klantenvertellen  Webwinkelkeur


cd0b99a2163f65e35e050ebb81c2a713.jpg
Algemeen
Geplaatst op 20 oktober 2015 om 14:04

Speciale gordel vergroot veiligheid achterin


In Nederland lopen jaarlijks honderden ongevallen goed af door het dragen van autogordels. Kun jij je nog voorstellen dat tot 1976 gordels niet eens verplicht waren?

Gordels verminderen de kans op dodelijk letsel met 37 tot 48 procent, afhankelijk van de plaats in de auto, blijkt uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Het effect van kinderbeveiligingsmiddelen is met 50 procent zelfs nog iets hoger.

Toch wordt de gordel nog niet door iedereen gedragen. Bij de laatste meting droeg 97 procent van de inzittenden voorin een gordel. Achterin was dat ongeveer 82 procent. Twee op de drie kinderen worden voldoende beschermd vervoerd.

Vanaf 1976 autogordels voorin verplicht

In 1956 introduceerde Ford de eerste autogordel. In 1976 was de gordel ook in Nederland zo ingeburgerd dat hij voorin de auto verplicht werd gesteld. Tot in 1996 mochten volwassenen en kinderen achterin nog gewoon zonder gordel meerijden.

Autogordels worden nog steeds verbeterd. De nieuwe Ford Mondeo, S-Max en Galaxy zijn voorzien van inflatable rear seat belts. Dit is een gordel waaruit bij een aanrijding een airbag tevoorschijn komt. Zo wordt de druk die de gordel op het menselijk lichaam uitoefent, gedoseerd. Deze gordel lijkt in de verste verte niet meer op de eenvoudige autogordel van Ford uit de jaren vijftig. Maar hij dient hetzelfde doel: blijvend en dodelijk letsel bij een ongeluk tot het minimum beperken.

Lees meer

Meer in ons nieuws