Klantenvertellen  Webwinkelkeur


80ee43523d4db24bca4e174aea323a3e.jpg
Algemeen
Geplaatst op 2 oktober 2015 om 12:24

Trendy op de camping


Kamperen is hot! Met meer luxe voorzieningen, bijzondere overnachtingen en internet willen we nog steeds van het prachtige buitenleven genieten. Of het nu in ons eigen regenachtige landje is of buiten de grenzen, de gezellige lange campingavonden zitten nog steeds in ons vakantiehart. Hier de laatste trends en nieuwtjes uit de kampeerwereld van 2015.

,,Kamperen is weer helemaal in!" Zegt Roel Reineman van Isabella. ,,Families willen graag een betaalbare caravan. Daarnaast komen de retromaterialen en -kleuren ook weer helemaal in. Vakantiegangers willen dichter bij de natuur zijn en daar spelen de fabrikanten op in. Zo worden de tenten gemaakt van eerlijke producten en materialen. Ook moet het gebruik van de tenten steeds gemakkelijker worden voor de kampeerder."

,,Eerst waren de bekende VW-busjes hip, maar nu beginnen mensen ze ook echt aan te schaffen", aldus Carinha Uytterhoeven van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. ,,Naast het gebruik voor een langere kampeervakantie zijn de busjes erg makkelijk te gebruiken voor een weekendje weg. Daarnaast komt niet alleen Volkswagen met deze busjes op de markt, ook merken als Adria en Knaus presenteren deze nieuwe trend aan de kampeerder."

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is dit jaar ook een buscamperplein ingericht, waar verschillende modellen busjes kunnen worden bekeken. En de campers... die moeten van alle luxe zijn voorzien. ,,Het wordt steeds extremer", zegt Uyttehoeven. ,,Een oven, vriezer, warm water, vloerverwarming: alles vindt je tegenwoordig in de camper. Het is nu zelfs zo luxe, dat je de temperatuur van je caravan op een terrasje via een app kunt instellen."

,,Jonge gezinnen willen graag een betaalbare caravan, maar wel één naar hun wensen", vertelt Uytterhoeven tot slot. ,,Tweedehands caravans worden opgeleukt door kastjes te verven, creatieve schilderingen op de buitenkant te maken en de kussens opnieuw te stofferen."

Family time of met z'n tweeën

Ook het sociale kamperen neemt toe. Samen met vrienden naar dezelfde camping als vorig jaar en elke avond met de hele groep genieten van een lekkere barbecue. Even geen zin in socializen, maar lekker even rustig genieten met z'n tweeën? Een kampeerplekje voor twee is ook een trend. Koppels kiezen het liefst voor een verblijf in het voor- of naseizoen. Heerlijk genieten van de omgeving, vrijheid en natuurlijk van elkaar.

Een citytrip op de camping

Steeds meer vakantiegangers combineren kamperen met een stedentrip. In steden als Parijs, Rome en Barcelona kun je net buiten de stad genieten van de ouderwetse sfeer van een camping. Met een shuttleservice of het openbaar vervoer zijn reizigers zo in de grote stad. Hier kunnen ze genieten van de cultuur, musea, restaurantjes en andere toeristische attracties. Zo kun je de sferen van de rustige natuur en de drukke stad combineren in één topvakantie.

Meer in ons nieuws