Klantenvertellen  Webwinkelkeur


6fa0ee5ffb2996e80d2ce1d5defae76b.jpg
Algemeen
Geplaatst op 12 januari 2016 om 14:07

Vakantiebeurs 2016


Onder het motto 'Je zou zweren dat je er al was’ wil de organisatie van de Vakantiebeurs er vanaf morgen weer een werelds festijn van maken. ,,Heel veel mensen weten de weg te vinden naar de Vakantiebeurs, gewoon omdat het ontzettend leuk hier is”, zegt beursmanager Marloes van den Berg.

„Je zou het ook eigenlijk geen beurs moeten noemen, maar een evenement”, zegt ze. ,,Op internet vind je de reisinformatie die je zoekt, zeker, maar op de Vakantiebeurs word je echt verrast. We hebben allerlei dingen bedacht om bezoekers een echt vakantiegevoel te geven en reizigers in contact te laten komen met culturen van over de hele wereld. Daardoor kan het heel goed gebeuren dat je in eerste instantie naar IJsland wil en hier informatie komt halen, maar thuiskomt met een stedentrip Madrid.

De verschillende culturen die aanwezig zijn op het evenement maken het echt speciaal. We proberen in te spelen op de diverse belevingswerelden van reizigers. De beurs biedt mensen niet alleen kennis of informatie, maar je kunt ook aan activiteiten deelnemen, zoals duiken en klimmen.”

Elk jaar kiest het evenement een gastland, een bestemming die centraal staat tijdens de Vakantiebeurs. „Dit jaar is dat Noord-Engeland”, vertelt Marloes. ,,Er is tenslotte meer dan Londen. Leuke steden, zoals Manchester en Liverpool, veel cultuur en er is een prachtige natuur.”

Kamperen

Ook staat een hal helemaal in het teken van kamperen. In de ruimte Camping by Night 4 seasons ervaar je het echte kampeergevoel in het donker, inclusief krekels op de achtergrond. Daarnaast zal het kamperen tijdens alle vier seizoenen centraal staan in deze hal en zal de bezoeker veel nieuws op kampeergebied aantreffen.

Onder het genot van een wijntje kun je je route uitstippelen
Onder het genot van een wijntje kun je je route uitstippelen Foto: Jaarbeurs

 

De zintuigen worden niet alleen geprikkeld bij Camping by Night, maar bezoekers kunnen ook meedoen aan een culinaire route. Bij aankoop van een kaart van 7 euro genieten de beursgangers van verschillende buitenlandse lekkernijen, zoals een Engelse muffin, Keshi yená uit Curaçao, een Amerikaanse donut en spekkoek uit Indonesië. Naast deze speciale culinaire route is er uiteraard nog van veel meer lekkers te genieten bij de speciale horecagelegenheden. Zo kun je Japanse hapjes halen bij een sushibar of bier drinken in Oostenrijkse sferen.

Alleen reizen

„We letten natuurlijk ook op de trends”, zegt de beursmanager. „Zo is solo-reizen in. Reizigers die alleen de wereld willen verkennen en andere globetrotters willen ontmoeten. Daarnaast willen mensen graag persoonlijke reizen maken, die iets bijzonders of unieks bieden, zoals een tocht door de Sahara.

Het is een prachtig evenement om te organiseren, maar ook om te bezoeken”, vertelt Van den Berg tot slot. „Ik ben in ieder geval al erg tevreden. Ik heb zelf een stedentrip Lissabon en een reis naar Brazilië in de planning staan en ik ga zeker hiervoor inspiratie en ideeën opdoen!”

 

Foto: Jaarbeurs

 

Info

De Vakantiebeurs vindt van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari plaats in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. Alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur, behalve vrijdag 15 januari, dan is de beurs open tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.vakantiebeurs.nl.

Meer in ons nieuws