Klantenvertellen  Webwinkelkeur


325ef98bb9af8722e3ab695ef4b4e4b8.jpg
Algemeen
Geplaatst op 6 september 2016 om 09:11

Video: nieuwe Nederlandse motor in actie


“Hoe lichter hoe beter”, zo denken de Van der Heide-broers over hun zelfgebouwde motor. Dus bouwden zij “de eerste straatlegale motorfiets ooit die helemaal van koolstofvezel is.” Twee broers die al lang de droom hadden om een motor te bouwen, hakten de knoop door en maakten hun droom waar. Sjors en Rolf van der Heide richtten een bedrijf op en presenteerde hun motor laatst voor het eerst op een Engelse auto- en motorbeurs. Daar werd de motor door kenners erg goed ontvangen. 

De motor is dan ook terecht bijzonder te noemen. Het frame werd uit één stuk carbon vervaardigd en als krachtbron werd het blok van een Aprilia RSV4 gekozen. Een HP Corse-uitlaatsysteem en Öhlins-achtervering werd gebruikt, wat de broers zien als een teken dat deze fabrikanten geloven in het project. Vooral HP Corse levert niet zomaar aan iedereen. Ook met een Brembo-remsysteem koos VanderHeide Motorcycles niet voor de eerste de beste.

Met 175 kilo en 201 pk is het zeker geen tamme motor. Kost dan ook wel wat, namelijk €150.000.- Maar de broers kondigen ook nog een circuitversie aan waarin ze van Aprilia het Superbike-blok mogen monteren. “Dan praat je over 230 pk en een gewicht van slechts 165 kg. En een volgende stap zou een MotoGP-blok zijn.” Ook na de ontwikkeling van de eerste straatversie van deze motor heeft de ambitie van de broers dus geen beperkingen. De broers overwegen ook andere typen motoren te ontwikkelen. “Maar eerst maar eens 25 exemplaren van deze verkopen.”

Meer in ons nieuws