Klantenvertellen  Webwinkelkeur


1cbc689e38869cdef0728617c36d531a.jpg
Algemeen
Geplaatst op 17 juni 2016 om 15:57

Waar wonen de 'beste' vaders?!


Iedereen vindt zijn eigen vader natuurlijk de beste. En terecht! Maar wat wij ons nou afvroegen; is een omgeving bepalend voor het type vader dat je wordt of bent? Wonen de hipste papa’s in Amsterdam en de knutsel-papa’s op een boerderij? OSW ging op onderzoek uit en kwam tot leuke conclusies.

Hipsters

Geheel tegen onze verwachting in is de hipster-vader ondervertegenwoordigd. Maar wellicht komt dit doordat hipsters vaak (nog) geen vader zijn en zich nog in een heel andere levensfase bevinden? Toch vonden we de combinatie van hipster-papa, met voorliefde voor het groene en gezonde leven in Noord- en Zuid Holland, veelal aan de kust.

Klussers

Mannen worden blijkbaar steeds minder handig of doen in ieder geval steeds minder klusjes zelf. Maar je vindt ze nog wel hoor; de meeste handige vaders wonen in Zuid-Holland. En dan vooral in de grote steden Den Haag en Rotterdam of daar vlakbij. Met deze papa’s kun je lekker samen bouwen en timmeren, want hij draait zijn hand niet om voor een klusje.

Survivaller

Uit ons onderzoekje blijkt ook dat vaders steeds minder avontuurlijk worden. De echt woeste overal-voor-in-vaders vind je in Limburg. Gelderland en Zuid Holland staan op een gedeelde tweede plaats.

Metroman

De Metroman is al jaren in opkomst en dat merkten wij ook! Deze groep is flink vertegenwoordigd in Nederland, maar vooral in Zuid Holland en dan ook weer in de grote steden Rotterdam en Den Haag. Dat zijn natuurlijk ook prima winkelsteden om in de buurt te wonen!

Zakenman

De slimste vaders wonen in Zuid Holland (en dat zijn er echt heel veel). De meesten hiervan wonen in Den Haag. Dit zijn ook nog eens de papa’s die nooit zonder energie komen te zitten. Ideale combi toch?

Sportman

Maar het mag geen verrassing zijn dat de vader die het meest voorkomt, de sportieve papa is. Hoogstwaarschijnlijk ook door de bevolkingsdichtheid; maar ook deze papa woont het meest in Zuid Holland, waarvan het hoogste percentage in Den Haag.

Misschien heb je nog iets aan deze informatie, mocht je een geschikt cadeau voor jouw vader zoeken! Fijne vaderdag iedereen.

Meer in ons nieuws