Klantenvertellen  Webwinkelkeur


1fbd771b559bf7152dd78742b7e42e55.jpg
Algemeen
Geplaatst op 30 mei 2016 om 13:12

We rijden op te zachte banden


Automobilisten die hun banden oppompen bij tankstations, rijden massaal weg met lagere spanning dan de bedoeling is. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Band op Spanning.

Die organisatie heeft een zogenoemde ’slimme bandenpomp’ ontwikkeld die een einde moet maken aan dat probleem. Maandag opent staatssecretaris Sharon Dijksma zo’n pomp voor de campagne ’Kies de beste band’ in Den Haag. Een verkeerde bandenspanning is niet alleen gevaarlijk, maar ook slecht voor het milieu.

Zeker 60 procent van de Nederlanders rijdt in een auto met een te lage bandenspanning. Onderzoek van Band op Spanning onder honderden weggebruikers die wel de moeite nemen om de spanning op orde te houden (40 procent van de automobilisten), toont aan dat zij vaak bedrogen uitkomen. ,,Zo’n 70 procent van de weggebruikers die een pomp gebruikt, haalt feitelijk lucht uit de band”, zegt Laurens Drogendijk van de stichting.

Het probleem ontstaat doordat het aantal bar dat wordt geadviseerd altijd geldt voor een koude band. Maar als er meer dan vijf kilometer is gereden, zijn de banden opgewarmd. De druk neemt daardoor met 0,3 bar toe, legt Drogendijk uit. ,,Stel je hebt 2,2 bar bandenspanning, precies goed. Toch besluit je een controle te doen. Kom je bij een bandenpomp, dan heb je warme banden en bedraagt je spanning 2,5 bar. Vervolgens sluit je de pomp aan en die verlaagt de spanning naar 2,2 bar. Er gaat dus lucht uit, in plaats van in. Dan parkeer je je wagen bij jouw huis, wordt de band koud en gaat die 0,3 bar er weer af. Je spanning gaat dan van 2,2 naar 1,9. Dat kost je bijna 2 procent extra brandstofgebruik.”

Band op Spanning schrok van die uitkomsten. ,,Je krijgt er slechtere wegligging van. En je bent duurder uit, want je moet meer tanken. Dat kan al gauw 100 euro per jaar schelen. Heel Nederland zou honderden miljoenen kunnen besparen door op de juiste spanning te rijden”, aldus Drogendijk.

Hij ontwikkelde samen met experts een slimme bandenpomp. Die kan controleren of het om warme of koude banden gaat. Er zijn er nu zestig in ons land en er komen er snel twintig bij. Het apparaat, dat ook lekke banden herkent, is gratis te gebruiken.

De ANWB bevestigt het verhaal. ,,Eigenlijk moet je altijd met koude banden controleren, maar dat gebeurt niet altijd”, stelt een zegsman. „Maar tegenwoordig zijn steeds meer auto’s uitgerust met een systeem dat de spanning aangeeft en waarschuwt bij verkeerde waardes.” Ook Veilig Verkeer Nederland waarschuwt: ,,Verkeerde spanning leidt tot minder grip, een langere remweg en zelfs klapbanden.”

Meer in ons nieuws