Klantenvertellen  Webwinkelkeur


37813cc7ca10e99149c371c35d24fc38.jpg
Algemeen
Geplaatst op 17 november 2015 om 09:53

WINTERKLAAR MAKEN. Alle vloeistoffen eruit!


Het is tijd om de boot te helpen de winter door te komen. De boot kan op de kant, maar of hij nu in het water ligt, buiten op de bok staat of in een verwarmde hal is opgeslagen… de essentie van winterklaar maken? Alles wat kan bevriezen uit je boot!

‘Het lijkt wel of de mensen steeds langer doorvaren”, constateert havenmeester Piet Piekstra van de Jachthaven Lelystad dit jaar. „Het vaarseizoen loopt dit jaar opvallend lang door. Maar nu zie ik toch eindelijk de mensen aanstalten maken om zich voor te bereiden op de kou en op vorst." Onder hen zeezeiler René Vleut.

Ugly Duck

Vleut is bezig de wintertent op zijn Ugly Duck te plaatsen. „Het belangrijkste van winterklaar maken vind ik het controleren van de lijnen, de zeilen en de motor. Daar moet je blind op kunnen varen. Want volgend jaar ga ik weer solo de zee op, het plan is naar Polen. Onderhoud is een permanent gebeuren. Deze winter doe ik allerlei klusjes. Als je goed bent voor de boot in de winter, is de boot in het vaarseizoen goed voor jou."

Horrorverhalen

Winterklaar maken doe je dus niet voor niets. Iedereen kent de horrorverhalen: er zit nog vocht in de afsluiters van de boot, de vorst zet in en de slangen knappen. Tot zover niets aan de hand. Totdat een paar dagen later de dooi inzet, de boot volloopt met water en naar de bodem van de jachthaven verdwijnt… tenzij de havenmeester er op tijd bij is.

Sterkste

„IJs is het sterkste dat er is”, aldus Erwin Peek van Peek Watersport in Amsterdam, een bedrijf dat winteronderhoud uitvoert en winterstalling aanpast. „Als het vriest en water kan geen kant op, dan zet het uit. Zelfs motorblokken kunnen van binnenuit kapot gedrukt worden.”

Krachtig

Om die krachtige invloed van bevroren water voor te zijn, moet je er voor zorgen dat niets op de boot meer kan bevriezen. Te beginnen met de motor. Het belangrijkste is dat de leidingen voor de koeling rondom en door het blok leeg zijn. Zorg er tevens voor dat er voldoende antivries in het wateruitlaatsysteem zit, of tap deze af. Ook bij een motor met indirecte koeling moet het systeem met voldoende koelvloeistof zijn gevuld. Gebruik trouwens geen antivries meer met ethyleenglycol, want dat is schadelijk voor het milieu. Een beter alternatief is propyleenglycol.

Helemaal leeg

En dan het drinkwatersysteem. Dat kun je het beste zo leeg mogelijk maken. Helemaal leeg lukt doorgaans niet, want het aanzuigpunt van de pomp zit iets boven de bodem. Het laatste stukje maak je zelf droog met een sponsje. En als je dan toch bezig bent; maak meteen de binnenkant van de watertank schoon met een desinfecterend middel, zodat je geen bacterie- en schimmelgroei volgend jaar hebt.

Label

Laat vervolgens de boiler leeglopen, maar haal wel eerst even de stroom er af. En vergeet niet om een label aan de slang op te hangen met een waarschuwing dat de boiler leeg is, zodat je geen kans loopt aan het begin van het nieuwe vaarseizoen de boiler leeg aan te zetten. Want daardoor gaat het verwarmingselement kapot.

Toilet

Het droogpompen van het toilet is vaak niet voldoende omdat er vaak restwater in blijft staan. Hang de waterslang van de dichte afsluiter voor het inkomende water in een oplossing van 50 % water en 50 % antivries. Dan spoel je het toilet door, net zolang tot je zeker weet dat de vorstbescherming in het toilet én in de leidingen zit.

Gaten vloeistof

En tenslotte de leidingen. Je kunt proberen om de drinkwaterslangen leeg te laten lopen, maar het is een beter idee om alles met milieuvriendelijke antivries door te laten spoelen. Zo weet je zeker dat er in alle hoeken en gaten vloeistof zit die niet kan bevriezen.

Bilge met Fanta

Gebruik antivries die geschikt is voor drinkwatersystemen. Vooral elektrische drinkwaterpompen zijn gevoelig voor vorst. En een laatste tip wat betreft vloeistoffen aan boord. „Veel mensen laten drinkwaterflessen of Colaflessen in bakskisten aan boord, meestal overgebleven van de zomer”, constateert Erwin Peek uit Amsterdam. „Die moeten natuurlijk allemaal weg. Je wilt toch niet dat de bilge als het gaat dooien, vol ligt met Cola of Fanta?”

Meer in ons nieuws