Klantenvertellen  Webwinkelkeur


39b2143ecb41441a8053185227aff6c9.jpg
Algemeen
Geplaatst op 21 januari 2016 om 13:14

Zes Nederlandse campings in Europese top 100


Bij de jaarlijkse samenstelling van de populairste campingplaatsen van Europa zijn zes Nederlandse campings opgenomen in de Europese Top 100. Camping Julianahoeve in het Zeeuwse Renesse eindigde overall het hoogst, op de 41ste plaats. In de catergorie Kinderen tot 6 jaar scoorde de camping zelfs het hoogst. Strandcamping Groede kreeg de meeste waardering bij campinggasten met honden, Camping Janse deed het het best op het gebied van prijs-kwaliteit.

Camping Julianahoeve, Zeeland

De camping Julianahoeve in Zeeland behaalde na een nieuwe start vorig jaar dit keer zelfs de eerste plaats voor Nederland in de categorie kinderen tot zes jaar. Het terrein in Renesse dankt haar succes aan de ligging aan zee, evenals aan de uitstekende infrastructuur op de plaats, vooral voor kinderen. Bezoekers vinden de plaats ideaal om te zwemmen en te wandelen.

Andere campings die in de prijzen vielen:

Europa nr. 54: Camping Vreehorst, Winterswijk
Europa nr. 60: Strandcamping Groede / Beste waardering bij campinggasten met honden
Europa nr. 77: Camping Janse, Zoutelande / Beste waardering voor prijs-kwaliteit
Europa nr. 83: Recreatiecentrum Ter Spegelt, Eersel / nieuwkomer
Europa nr. 98: Camping De Molenhof, Reutum / nieuwkomer

De Europese Top 100 campings wordt elk jaar door de toonaangevende campinggids camping.info samengesteld. Maar liefts 24.890 kampeerterreinen werden onder de loep genomen. De tevredenheid van 51.427 kampeerders is de basis voor de Camping.Info Awards 2016. Gezamenlijk schreven zij 94.319 beoordelingen.

Kijk hier voor Alle Europese Top 100 campings op een rijtje.

Dolomieten

Europa's meest populaire campingplaats is vakantieoord Camping Seiser Alm in Völs am Schlern, aan de Seiser Alm in de Zuid-Tiroolse Dolomieten. Het is de eerste keer dan deze camping werd verkozen tot Europa's beste camping.

De tweede plaats ging naar het camping- en vrijetijdspark LuxOase in Dresden en de derde plaats ging opnieuw naar Zuid-Tirol, naar het vakantieoord genieter- & comfortcamping Schlosshof in de buurt van Meran.

Top 5 campings van Europa:

1. Camping Seiser Alm / Völs am Schlern / Italië, Zuid-Tirol  
2. Camping- & vrijetijdspark LuxOase / Duitsland, Sachsen
3. Genieter- & comfortcamping Schlosshof / Italië, Zuid-Tirol  
4. Campingpark Grubhof / Oostenrijk, Salzburg, St. Martin bij Lofer   
5. Campingpark Südheide / Duitsland, Niedersachsen

Meer in ons nieuws