Klantenvertellen  WebwinkelkeurZelf verkopen of via ons;  de voor- en nadelen

Wij willen u hier zo goed mogelijk informeren, zodat u weet welke manier van verkopen het beste bij u past.
Niet iedereen gaat om dezelfde reden een auto of ander voertuig verkopen. De één heeft snel geld nodig vanwege een financiële crisis. De ander wilt ruimte maken. Bij sommige is dus snel geld van belang en bij anderen is de hoogte van het bedrag bij verkoop van belang.

Op de volgende manieren kunt u de occasion verkopen:

  • Verkopen door te adverteren
  • Inruilen bij aankoop nieuwe of tweedehands exemplaar
  • Verkopen aan opkoper
  • Verkopen middels een veiling

Een advertentie plaatsen kost altijd geld. En vaak betaalt u extra als u een beetje wilt opvallen tussen de duizenden andere advertenties.

Nadelen verkopen via Marktplaats en vergelijkbare advertentiesites

Houd er rekening mee dat mensen u per e-mail en per telefoon gaan ‘lastig vallen’ met onzin biedingen. Een veelgehoorde klacht is dat mensen u benaderen met “Ik kom hem nu halen voor xxx euro”. Daar zit u uiteraard niet op te wachten. Vermeld altijd bovenaan in de tekst dat u alleen reageert op serieuze biedingen. Helaas lezen veel mensen deze teksten niet goed of negeren ze het.
Houd ook rekening met mensen die een bod doen en achteraf alsnog gaan afdingen op kleine punten zoals een krasje hier of een dingetje daar.
En houd er rekening mee dat mensen een proefrit willen gaan maken voordat ze hem van je kopen. Geef niet zomaar aan iedereen uw auto of motor mee. Vraag altijd om een geldig legitimatie bewijs (rijbewijs) en houdt deze achter. Indien u het niet vertrouwt dan kunt u ook een overeenkomst opstellen dat schades en bekeuringen tijdens de proefrit voor hun rekening zijn. Niet iedereen zal dit waarderen maar op deze manier voorkom je problemen achteraf. Maar wij begrijpen heel goed dat u wellicht helemaal geen zin heeft in al dit regelwerk.
Houd er tenslotte rekening mee dat de koper nog wel eens terug zou kunnen komen indien er achteraf een defect optreed of de occasion toch niet bevalt of naar wens is. Zorg altijd dat u een koopcontract afsluit waarin alle bekende problemen, gebreken en eventuele schades in zijn opgenomen. Als u daar zin in en tijd voor heeft...

Inruilen

Verkopen aan de garage wanneer u daar iets nieuws koopt is niet altijd de meest lucratieve manier. Wanneer u niets hebt in te ruilen, kunt u vaak nog iets van de prijs afkrijgen (onderhandelen). In feite krijgt u dus nog minder voor uw inruil terug dan gedacht.

Verkopen aan opkoper

De occasion verkopen aan een opkoper is ook een mogelijkheid van verkopen. Als u 10 auto opkopers zou vragen wat ze voor uw auto zouden geven, komen ze alle 10 met een andere prijs. Als u meer voor uw auto terug wilt krijgen dan kunt u zich het beste eens verdiepen in een veiling als die van OSW. De kracht hiervan is dat er vaak een veel groter aantal bedrijven een bod uitbrengt. De kans op een hoger bod is dus aanzienlijk groter.

Verkopen via OSW

OSW werkt ook met een veilingsysteem. Een advertentie plaatsen is gratis. Onze specialist onderhandelt voor u met erkende inkopers. U beslist zelf of u akkoord gaat met het hoogste bod. OSW verzorgt dan het ophalen, betalen en vrijwaren. U hoeft dus niets zelf te doen!

Wat is de waarde van mijn auto, motor of caravan?

Met onze dienst zult u altijd een helder en realistisch beeld krijgen van de huidige marktwaarde van uw occasion. Wij werken samen met duizenden RDW erkende auto-, motorfiets- en caravan inkopers. Met de informatie die u ons verschaft over uw occasion, zal onze specialist in overleg met de opkopers een juiste waarde bepalen. Zo hoeft u het voertuig niet te verkopen voor een veel te laag bedrag.
Wij kopen alle motoren, auto's, caravans, campers en boten, ongeacht het merk, de staat, de kilometerstand of andere waardebepalende factoren. Zelf aangebrachte accessoires brengen in veel gevallen geen waarde met zich mee bij de verkoop. Sportvelgen, een autoradio, spoilers en verlichting hebben vaak geen meerwaarde.

Belangrijkste tips die de snelle verkoop zullen bevorderen:

  • Zorg voor goede foto's

  • Wees eerlijk over eventuele schades

  • Wees realistisch in uw verwachtingen

Conclusie

Heeft u tijd en geld over voor een advertentie en geen problemen met ongewenste mail, telefoontjes en bezoeken dan is een advertentiesite wellicht interessant. Vooral als u niet snel zwicht bij face to face onderhandelingen. Maar wilt u voor een compleet zorgeloze verkoop gaan, meld uw occasion dan nu aan op osw.nl.

Schrijf u ook eens in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, waarin wij regelmatig nieuwe tips geven en actuele marktontwikkelingen bespreken.

E-mail adres