Klantenvertellen  Webwinkelkeur


De vele voordelen van OSW

Zelf verkopen of via ons; de voor- en nadelen

Wij willen u hier zo goed mogelijk informeren, zodat u weet welke manier van verkopen het beste bij u past.
Niet iedereen gaat om dezelfde reden een auto of ander voertuig verkopen. De één heeft snel geld nodig vanwege een financiële crisis. De ander wilt ruimte maken. Bij sommige is dus snel geld van belang en bij anderen is de hoogte van het bedrag bij auto verkoop van belang.

Op de volgende manieren kunt u de occasion verkopen:

  • Auto verkopen door te adverteren
  • Auto inruilen bij aankoop nieuwe of tweedehands auto
  • Auto verkopen aan opkoper
  • Auto verkopen middels autoveiling

Een advertentie plaatsen kost altijd geld. En vaak betaalt u extra als u een beetje wilt opvallen tussen de duizenden andere advertenties.

 

Nadelen verkopen via Marktplaats en vergelijkbare advertentiesites

Houd er rekening mee dat mensen u per e-mail en per telefoon gaan ‘lastig vallen’ met onzin biedingen. Een veelgehoorde klacht is dat mensen u benaderen met “Ik kom hem nu halen voor xxx euro”. Daar zit u uiteraard niet op te wachten. Vermeld altijd bovenaan in de tekst dat u alleen reageert op serieuze biedingen. Helaas lezen veel mensen deze teksten niet goed of negeren ze het.
Houd ook rekening met mensen die een bod doen en achteraf alsnog gaan afdingen op kleine punten zoals een krasje hier of een dingetje daar.
En houd er rekening mee dat mensen een proefrit willen gaan maken voordat ze hem van je kopen. Geef niet zomaar aan iedereen uw auto of motor mee. Vraag altijd om een geldig legitimatie bewijs (rijbewijs) en houdt deze achter. Indien u het niet vertrouwt dan kunt u ook een overeenkomst opstellen dat schades en bekeuringen tijdens de proefrit voor hun rekening zijn. Niet iedereen zal dit waarderen maar op deze manier voorkom je problemen achteraf. Maar wij begrijpen heel goed dat u wellicht helemaal geen zin heeft in al dit regelwerk.
Houd er tenslotte rekening mee dat de koper nog wel eens terug zou kunnen komen indien er achteraf een defect optreed of de auto toch niet bevalt of naar wens is. Zorg altijd dat u een koopcontract afsluit waarin alle bekende problemen, gebreken en eventuele schades in zijn opgenomen. Als u daar zin in en tijd voor heeft...

Auto inruilen

Een auto verkopen aan de garage wanneer u daar een andere auto koopt is niet altijd de meest lucratieve manier. Wanneer je geen auto hebt in te ruilen kunt u vaak ook wat van de prijs afkrijgen (onderhandelen). In feite krijgt u dus nog minder voor uw inruilauto terug dan gedacht.

Verkopen aan opkoper

De occasion verkopen aan een opkoper is ook een mogelijkheid van verkopen. Als u 10 auto opkopers zou vragen wat ze voor uw auto zouden geven, komen ze alle 10 met een andere prijs. Als u meer voor uw auto terug wilt krijgen dan kunt u zich het beste eens verdiepen in een autoveiling als die van OSW. De kracht hiervan is dat er vaak een veel groter aantal bedrijven een bod uitbrengt. De kans op een hoger bod is dus aanzienlijk groter.

Verkopen via OSW

OSW werkt ook met een veilingsysteem.

Enkele ervaringen

Een auto verkopen is niet leuk. Altijd rare types die naar je auto komen kijken en dan er onder gaan liggen en zelf de automonteur uit gaan hangen. In het dagelijks leven zitten ze gewoon op kantoor.

S.

Ik vind auto verkopen ook niet een leuke bezigheid. Je spreekt vooraf een prijs af met de potentiële koper (marktplaats) en dan komt hij langs. In de mail was hij aardig en zeer geïnteresseerd. In persoon is het een stugge kwal die flink gaat afdingen.
Mijn Volkswagen Golf 2.0 Tdi uit 2005 had ik op internet gezet voor €6000. Die koper had een bod gedaan van €5800. Ik mailde hem terug dat ik er €6000 voor vroeg. Hij antwoordde: “Daar komen we wel uit, mag ik je adres?”.
Eenmaal aangekomen (was hij ook nog te laat) kwam hij naar de auto kijken. Onder de motorkap kijken en voelen aan slangen, oliedop losdraaien enz. Toen ging hij zeuren dat er van dat gele spul in de oliedop zat en dat dat een teken was dat de koppakking lekte. Hij zei deze auto gaat binnenkort kapot. Die kun je niet verkopen. Dan komen mensen terug aan je deur. Die moet je eerst laten repareren voordat je hem verkoopt. Ik was op dat moment verrast omdat hij heel overtuigend was. Hij zei: “Ik wil je er €5000 voor geven en dan laat ik die reparatie zelf wel uitvoeren.” Die reparatie koste volgens hem meer dan €1000 maar hij wist wel een adresje. Na wat twijfelen ging ik akkoord.
Achteraf ging ik toch informeren hoe dat zat met dat gele spul. Iemand van de garage vroeg als eerste aan mij of ik veel korte stukjes reed. Ik zei “ja”. Hij zei dat het normaal was. Het is een mengsel van condens en olie. Dat krijg je als je veel korte stukjes rijdt. Ik voel me nu behoorlijk in de maling genomen en heb €1000 verloren. Hier heb ik echt nachten van wakker gelegen.
Volgende keer dan maar iets anders want dan heb je al dan gezeur en gedoe niet.

J. Barneveld

Je hebt er gehaaide types tussen zitten hoor. Ik verkoop ook niet meer een auto via marktplaats. Ik kreeg 2 figuren aan de deur die uit hun dak ging omdat ik een klein deukje (pitje) bij de tankdop niet had vermeld in de advertentie en ze eisten benzinegeld terug omdat ze voor niets waren gekomen. Iets wat mij niet eens was opgevallen. De auto is 13 jaar oud; wat verwacht je zelf? Uiteindelijk wilde hij dus de auto voor 400 euro minder meenemen of 100 euro benzinegeld omdat ze 150 km terug moesten rijden. Dit tweetal deed dit gewoon met voorbedachte rade. De afzetters. Voor een auto van 1200 euro wilde ze nog maar 800 euro geven. Uiteindelijk hebben ze hem voor 950 meegenomen.

Sjaak

Op marktplaats kun je tegenwoordig ook je auto verkopen aan een dealer. Je krijgt dan een bod op je auto. Deze grap kost je 30 euro! Niet doen. Maak gewoon gebruik van gratis alternatieven zoals OSW. Die vragen je tenminste geen geld voor een bod.

C. Voogt

Via de ANWB kun je ook je auto verkopen. Kost ook geld, namelijk 30,25 euro. In eerste instantie krijg je een indicatie wat je auto waard is, maar daar kun je hem niet voor verkopen. Duur en misleidend. Heb het uiteindelijk niet gedaan. Heb mijn auto via de autoveiling verkocht. Leverde tenminste goede prijs op waarvoor ik wel echt kon verkopen.

van Gogh

ANWB zijn een stelletje geldwolven zoals ik ook al las op het forum van Tros radar. Je wordt inderdaad misleid met een aantrekkelijk bod en na de betaling wordt je afgescheept met een slecht bod.

E. Weijers

Lang zitten twijfelen hoe ik mijn auto zou verkopen. Het is geen Marktplaats geworden omdat ik geen zin heb in gezeur aan de deur. Bij Anwb betaal je geld zonder dat je weet wat je krijgt. Uiteindelijk aan een veiling gewaagd om mijn Opel Astra 2004 te verkopen. Bod van €1900 gekregen en daarvoor ook verkocht. Goede afwikkeling. Prijs boven verwachting.

Dirk

Wilde even mijn ervaring delen over mijn auto verkoop op Marktplaats. Heb een Mercedes C180 op Marktplaats gezet. Vraagprijs was in eerste instantie 9200 Euro. Omdat ik na 3 dagen nog geen reactie had gekregen, heb ik hem verlaagd naar 8900 Euro. Wellicht zo’n magische grens. Dezelfde avond rond 6 uur kreeg ik een telefoontje. Die meneer vroeg wat mijn laagste prijs was. Ik meldde hem dat ik zojuist de prijs al verlaagd had, dus eigenlijk niet verder wilde zakken. Volgens hem stonden er soortgelijke auto’s op die goedkoper waren, maar hij vond die van mijn een mooie kleur hebben. Na wat onderhandelen wilde hij wel langskomen voor 8600 Euro.
De volgende avond kwam hij langs (in het donker) om de auto te bezichtigen. Hij was niet alleen want had zijn vriend ‘de automonteur’ meegenomen. De automonteur ging direct onder de auto liggen en alles controleren. Daarna ging de motorkap omhoog en werd alles grondig geïnspecteerd door beide heren. De motor werd gestart en er werd onder de motorkap ergens aan getrokken zodat de motor een hoger toerental maakte. De ene man mompelde tegen de ander ‘niet goed’. Vervolgens werd ik er bij gehaald en werd mij gevraagd of ik dat geluid ook hoorde. Ik vroeg “Welk geluid?”. Hij zei “Je waterpomp is kapot. Dat kun je horen. Ik ben automonteur en heb er verstand van”. Daarna vroegen ze om een proefrit. Uiteraard ben ik zelf meegegaan. Je weet immers maar nooit. Na de proefrit zei de man “Ik geef er 7000 voor omdat er hier en daar wat aan de auto mankeert.” Een verschil van 1600 Euro. Ik heb die auto dus niet verkocht voor dat belachelijke bedrag.
De volgende dag ben ik naar de garage gegaan en gevraagd of zij zich konden vinden in de punten die zogenaamd niet goed waren. De garage zei: “Aah een bekend verhaal, dat zijn gewoon handelaren!” De auto werd gecontroleerd en was prima in orde. Niets op aan te merken.
Pas dus op mensen en laat je niet in de maling nemen.

P. Arendshorst

Aan de telefoon gewoon een jongen die het een prachtige auto vond en graag wilde langskomen. Toen de deurbel ging stond er een hele familie voor de deur die kwam kijken. Vijf man in totaal! De jongen had zelf blijkbaar geen verstand van auto’s want die stond van een afstandje te kijken hoe de rest van z’n familie de auto inspecteerde. Met z’n vieren liepen ze er om heen, de motorkap ging open, ze gingen tegen de wielen duwen met hun voeten en op de motorkap duwen om de vering te testen. Ik voelde me hier zeer onprettig bij. Ook bij mij het geval dat ze een geluid hoorden van de dynamo, die zogenaamd kapot zou zijn. Ze wilden de auto voor 2000 minder direct meenemen. De auto zou schade hebben gehad, remmen waren versleten, dynamo kapot en ik was duur. Daarna vonden ze dat ik hun voor niets had laten komen, mijn advertentie zei dat de auto goed was.
Uiteraard niet de auto verkocht aan deze lui. Slechte ervaring met auto zelf verkopen. Volgende dag bij een autoveiling een bod gevraagd en dat was meer dan deze lui er voor wilden geven. Zo zie je maar weer.

vd Drift

Ik woon alleen, dus ik hou er nooit zo van als mensen aan de deur komen om te kijken. Moet dan elke keer een vriend of mijn vader bellen, zodat ik niet alleen ben als iemand komt kijken.
Ik heb dus gekozen voor die autoveiling. Had er hiervoor nog nooit van gehoord maar dit scheelt mijn vader gigantisch veel op en af reizen voor elke kijker die de auto toch niet koopt vanwege een onzichtbaar mankement. Bedankt!

Tessa
Bron: www.particulier-autoverkopen.nl

Conclusie

Heeft u tijd en geld over voor een advertentie, en geen problemen om ongewenste mail en telefoon te ontvangen met onzin biedingen dan is een advertentiesite wellicht interessant. Vooral als u niet snel zwicht bij face to face onderhandelingen. Maar wilt u voor een compleet zorgeloze verkoop gaan, meld uw occasion dan nu aan op osw.nl.