Voor een zorgeloze verkoop!

5-tips-voor-op-caravanvakantie-met-warm-weer.jpg
Algemeen · Geplaatst op 23 juli 2018 om 17:00

5 tips voor op caravanvakantie met warm weer

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Huidige temperaturen zijn eigenlijk alles waar men in een zomervakantie op hoopt. Zeker als je besluit om op caravanvakantie te gaan in Nederland, maar hoewel warm weer ultiem genieten is, kan het ook voor wat ongemak zorgen.

Niet te vergeten dat (extreme) hitte ook tijdens het kamperen zelfs gevaarlijk kan zijn. Het is daarom belangrijk voorbereid op weg te gaan. Niet alleen om veilig te kunnen kamperen, maar ook om je caravanvakantie met warm weer zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat kan ik doen om de caravan, tijdens mijn caravanvakantie, zo koel mogelijk te houden?

 1. Zoek een schaduwrijke plek uit voor je caravan
  Ook is er een verschil qua ochtend- of avondschaduw qua koelte in de nacht, bijvoorbeeld. Het is dus ook belangrijk dat je goed kijkt waar en op welk moment je van de dag je caravan plaatst. Al is het maar om te voorkomen dat je denkt dat je heerlijk in de schaduw staat, maar vervolgens de rest van de middag en avond de zon er bovenop hebt staan.
 2. Een portable airco
  Bij elektronicawinkels zijn meerdere, compacte exemplaren verkrijgbaar die men mee kan nemen op kampeervakantie.
  Vind je dit te prijzig? Dan kan je altijd nog aan de slag met een zelf gefabriceerde airco. Deze maak je met twee flessen ijswater, een lege krat en een ventilator.
 3. Staat er een beetje wind? Zet dan alles open
  Zodat je de caravan lekker kan luchten en de warmte eruit kan laten. Als er geen wind staat kan je de raampjes beter dicht laten.
 4. Een schaduwdoek
  Als je geen plek kan vinden waar je caravan de gehele dag in de schaduw staat. Dan kan je er helaas niet aan ontkomen dat de zon toch enkele uren op de caravan schijnt. In dit geval biedt een schaduwdoek de uitkomst en het kan zomaar een paar graden schelen.
 5. Goede zonwering voor de ramen
  Als de zon buiten blijft, dan ook het grootste deel van de warmte. Investeer dus in goede zonweringen voor de ramen van je caravan. Je zal er dankbaar gebruik van maken als zo warm is, geloof me.

Hoe bereid ik mezelf zo goed mogelijk voor op warm weer?

Op caravanvakantie met warm weer. Hebben jullie nog gouden tips voor de mede-kampeerliefhebber?Lees ook onze andere blogs

Laat je hond, of kind met warm weer nooit achter in de auto

Laat je hond, of kind met warm weer nooit achter in de auto

De zomervakantie is in bepaalde delen van het land al begonnen en met het prachtige, warme weer in het verschiet gaat deze fantastisch van start. Een reden om er allemaal massaal, met de auto, op uit te trekken voor heerlijke dagjes uit. Heerlijk! Maar we kunnen het niet vaak [...]

Lees meer

Checklist voor als je op caravanvakantie gaat

Checklist voor als je op caravanvakantie gaat

We hebben al eerder een checklist online gezet voor wanneer je de caravan of camper klaar wilt hebben voor op reis. Waarschijnlijk heb je dit dan ook al lang en breed voor elkaar en ben je klaar voor een echte caravanvakantie. Met de zomervakantie in het verschiet staat je [...]

Lees meer

Relaxt op autovakantie met kinderen doe je zo

Relaxt op autovakantie met kinderen doe je zo

Op autovakantie is voor veel ouders een uitdagende gebeurtenis. Tenslotte is niet ieder kind gemaakt voor lange afstanden in een relatief kleine ruimte en zonder al te veel om zich mee bezig te houden. Het horrorscenario betreft dan ook een urenlange autorit met huilende, [...]

Lees meer