Voor een zorgeloze verkoop!

auto-wassen-de-dos-en-donts.jpg
Algemeen · Geplaatst op 10 maart 2018 om 09:00

Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Je auto wassen. Leuk, of niet. Het hoort er nou eenmaal bij. Dit lijkt overigens een redelijk voor zichzelf sprekend klusje. Echter kan het zo zijn dat je jouw auto op de verkeerde manier wast. Dit kan in het ergste geval zorgen voor beschadigingen aan je lakwerk en/ of interieur.

Je auto zelf wassen lijkt het probleem (grotendeels) op te lossen, omdat je in dit geval zelf in de hand hebt hoe je auto gewassen wordt. Wij helpen je graag op weg!

Door middel van een handig lijstje met wat je beter wel, of niet kan doen als je auto gaat wassen.

Doen!

Gebruik enkel reiniging die geschikt is voor het wassen van een auto. Kortom: Alleen de échte carwash-producten. Want hoewel sommige huishoudproducten geen kwaad kunnen; er zijn (chemische) middelen die serieuze schade kunnen veroorzaken aan je laklaag.

Gebruik een microvezel doek. Een normale, katoenen theedoek is simpelweg te ruw voor de delicate laklaag. Een microvezel doek is zachter en ook nog eens super absorberend.

De meeste producten die je gebruikt voor het wassen van je auto, hebben een handige gebruiksaanwijzing. Hierin wordt aangegeven waar het product voor gemaakt is en hoe je deze het best kan gebruiken. Volg de aanwijzingen nauwkeurig op. Ook in verband met veiligheid.

Neem je tijd! Het is namelijk meer dan zonde als je er aan het einde van het ritje achter moet komen dat je stukjes vergeten bent. Doe dus rustig aan.

Ververs het water wanneer je ziet dat het te smerig wordt. Zand zakt naar de bodem. Wanneer je met je doek, of washandschoen in het water gaat, loop je dus het risico om zand over je laklaag te vegen. Dit kan krassen veroorzaken.
Dat gezegd hebbende: het is tevens slim om je schoonmaak doeken enzovoorts ook tijdens een wasbeurt te wisselen voor een schoon exemplaar.

Niet doen!

Je auto wassen in de volle zon.

Je auto niet goed afdrogen. Vergeet dus ook de plekjes onder de motorkap, kofferbak en spiegels niet. Na verloop van tijd kan dit zorgen voor lelijke roestplekken. Grondig drogen is dus heel belangrijk. Niet vergeten!

Je hogedrukreiniger van te dichtbij gebruiken. Houd een gepaste afstand om krassen en zelfs deuken in de carrosserie te voorkomen.

Was jij jouw auto het liefste in de wasstraat, of liever zelf met de hand?Lees ook onze andere blogs

Het wordt koud. Heel erg koud! Dat betekend autoruiten krabben

Het wordt koud. Heel erg koud! Dat betekend autoruiten krabben

Het wordt koud. Heel erg koud en dat betekent voor ons auto-eigenaren dat we niet ontkomen aan één, zeer irritante bezigheid. Je autoruit krabben! Niets is namelijk zo ergerlijk als voordat je naar je werk kan, eerst je autoruit moet ontdoen van een dikke laag ijs. [...]

Lees meer

Een bakje koffie onderweg is geen luxe, maar een levensbehoefte

Een bakje koffie onderweg is geen luxe, maar een levensbehoefte

Een redelijk bakje koffie onderweg is geen luxe, maar een levensbehoefte. Zeker als je vaak en lang de weg op moet. Dikke kans ook jij een adresje hebt, waar je steevast iedere ochtend (of middag, of avond) even stopt om wakker te worden met die ene, perfecte 'coffee to go'. [...]

Lees meer

Voorpret voor het voorjaar: Is jouw caravan vakantieklaar?

Voorpret voor het voorjaar: Is jouw caravan vakantieklaar?

Hoewel het weer ons ogenschijnlijk nog in de steek laat: Het is over slechts een paar weken alweer voorjaarsvakantie. Hiermee gaat ook officieel het kampeerseizoen weer van start. Wij vinden januari alleen al de uitgesproken reden om vroegtijdig in de vakantiestemming te komen. En [...]

Lees meer