Voor een zorgeloze verkoop!

dit-zijn-de-voordelen-van-een-caravan.jpg
Algemeen · Geplaatst op 18 juli 2017 om 09:30

Sleurhut, of miniatuurwoning? Dit zijn de voordelen van een caravan

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Op weg met caravan. Je bent er helemaal weg van, of je vindt het drie keer niks om met zo een 'ouderwetse sleurhut' op vakantie te gaan. Dat is iets voor gepensioneerden, toch? Nou denk nog meer een keertje extra na, voordat je een caravanvakantie niet eens als optie wil beschouwen, want 'caravannen' heeft wel degelijk zijn charmes en alle potentie om je vakantie tot een succes te maken.

En wij hebben hier een paar redenen waarom.

Een caravan op zich is niet heel goedkoop. Dat klopt! Maar één ding is zeker; je haalt je geld er dubbel en dwars uit. Je kan een caravan tweedehands, of nieuw aanschaffen en iets passends zoeken binnen jouw eigen budget. Daarnaast bespaar je (fors!) op hotel- en vliegkosten.
Via internet bestaan er ook diverse sites waarop je standplaatsen met elkaar kan vergelijken, zodat je verblijf naast goedkoop, ook nog eens leuk en comfortabel is.

Maar denk jij bij 'geld besparen' aan een 'ouderwets' mini-exemplaar met slechts een bed en een schamel excuus van een wastafel? Kortom: Een caravan lijkt voor jou meer op survivallen dan kamperen. Nou… Dat kan je (gelukkig) snel vergeten! Natuurlijk is dit afhankelijk van het model caravan wat je in gedachten hebt. Maar de hedendaagse, moderne caravan is best luxe te noemen! Deze is uitgerust met een fornuis, radio, douche, televisie, koelkast en (met een beetje geluk) airconditioning. Ben je van plan om een nieuwe caravan aan te schaffen? Dan kan je voor meer luxe extraatjes kiezen om je caravan nog comfortabeler te maken. Denk aan extra bergruimte, bijvoorbeeld.

In feite is een caravan dus een miniatuurversie van thuis.

Je kan deze inrichten naar eigen smaak. Iets wat ideaal is voor mensen die snel last hebben van heimwee bijvoorbeeld. Maar ook in het geval van kinderen is een caravan ideaal, omdat je gemakkelijk dingen mee kan nemen zoals speelgoed, of favoriet beddengoed. Gewoon van die dingen die je, indien je in een hotel zou verblijven, niet snel mee had genomen op vakantie.
Nog iets wat je gemakkelijk(er) mee kan nemen in de caravan: de hond! Geen gedoe met kennels wat tevens vaak stressvol is voor het dier. Tip: check voorafgaand aan de vakantie of jouw camping honden toestaat en wanneer je naar het buitenland gaat is het verstandig om na te kijken welke documentatie is vereist voor jouw trouwe viervoeter.

Want naar het buitenland gaan? Dat kan je met een caravan doen zoveel als je lief is. Wat dacht je van een uitgebreide, uitgestippelde roadtrip door Europa? Of je liever historische plekken bezoekt, op pad gaat met de kinderen, of op weg bent naar een vakantie aan de Spaanse kust. Er is voor een ieder wat te verzinnen en je ziet vanzelfsprekend veel meer dan je vanuit een vliegtuig kan zien. En dat is daarmee ook direct de allergrootste charme van een caravan. Je ziet plekken die je normaal gesproken niet snel had gezien en komt mensen tegen die je anders nooit had ontmoet. Zelfs al ben je relatief onbekend met het hele ‘caravangebeuren’; er is altijd iemand die je graag helpt en voorziet van wat broodnodige tips & tricks om je op weg te helpen.

Kortom: twijfelde jij nog over een caravanvakantie? Niet doen en gewoon gaan met die banaan! Of sleurhut. Dat lijkt ons een beter idee. Met de caravan een fantastische vakantie tegemoet.Lees ook onze andere blogs

Deze 10 auto's zijn het vaakst betrokken bij een ongeval

Deze 10 auto's zijn het vaakst betrokken bij een ongeval

Nederland hebben er in 2015 maar liefst 113.289 verkeersongevallen plaatsgevonden. Gelukkig heeft het overgrote deel van deze ongelukken geen verwondingen als gevolg gehad, maar de auto kwam er vaak minder goed vanaf. Daarnaast wordt lang niet alle schade gemeld bij de [...]

Lees meer

5x hoe houd je de auto airconditioning in goede conditie?

5x hoe houd je de auto airconditioning in goede conditie?

De auto airconditioning. Er zijn nog maar weinig mensen die er geen hebben, of hier geen gebruik van maken. Zeker nu het weer aangenamer en het dus ook warmer in de auto wordt. Met dergelijke temperaturen, of wanneer je op (auto)vakantie gaat. Is het belangrijk dat je airco in [...]

Lees meer

OSW sponsort team The Barrel Challenge 2017 Zomereditie

OSW sponsort team The Barrel Challenge 2017 Zomereditie

The Barrel Challenge Zomereditie is vijf dagen lang raggen door Europa in een oude barrel. Over steile hellingen en bergpaden en prachtige landschappen. Genieten van mooie uitzichten en in de avond gezellig bij de BBQ, even bijkomen en uitrusten voor de volgende dag. OSW [...]

Lees meer