Voor een zorgeloze verkoop!

een-paar-griezelige-autos.jpg
Algemeen · Geplaatst op 23 oktober 2017 om 12:00

Speciaal voor Halloween: Een paar griezelig gave auto's

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Halloween. Wat is het eerste waar jij aan denkt? Grote kans dat het eerste wat in gedachten komt te maken heeft met maskers, griezels, verkleden en natuurlijk heel erg veel snoep. Niet zo gek dat dit feest het aan populariteit wint in Nederland, want het is vooral gewoon heel erg tof om een avondje te mogen 'griezelen'.

Voor de cultuurbarbaren in ons midden: Wat is Halloween nou eigenlijk?

Halloween toen
Hoewel Halloween voor Nederland vooral is over komen waaien vanuit Amerika. Ligt de oorsprong van dit feest in Groot-Brittannië. Bij de Kelten om precies te zijn. In de 5e eeuw voor Christus vierden zij Samhain, het nieuwjaarsfeest de avond voor 31 oktober. Op deze avond geloofden de Kelten dat alle doden van dat jaar samen kwamen om een lichaam van een mens (of dier) te kiezen waarin ze de komende 12 maanden konden wonen, om na deze tijd rust te vinden in het hiernamaals. De Kelten verkleedden zich als heksen, demonen en demonen om deze geesten af te schrikken. Als iemand bezeten was door een geest dan werd deze op Samhain geofferd op een groot vuur buiten het dorp.

Halloween nu
Gelukkig is Halloween anno 2017 een stuk luchtiger van aard en waar de één liever met ramen en duren gesloten blijft op 28 oktober dit jaar. Is de ander een 'toegewijde' fan die alles uit de kast om buurtbewoners goed te laten schrikken (en denk dan vooral aan de kinderen). En in het kader van Halloween hebben wij, voor de liefhebber en zeker ook voor de niet-liefhebber van deze festiviteiten. Wat Halloween-waardige auto's op een rijtje gezet. Een paar van 'toen' en een paar van 'nu'.

Een klassieke 'Hearse', oftewel: een begrafenisauto. In dit geval een Chevy uit 1957 die eigenlijk meer 'cool' is dan eng, maar we vinden toch dat hij niet mag ontbreken in deze lijst.

Voor de liefhebber: Dit is dus een Jeep Wrangler Dat gezegd hebbende: Is er iemand die daar nog om maalt als je ziet hoe deze auto is gedecoreerd?

Type auto? Geen idee, maar hebben een vermoeden dat hij aan de oude kant is, als we naar de passagiers kijken, dan...

Kijk... En hier gaat ons Halloween-hartje nou (fors) sneller van kloppen. De Aston Martin Valkyrie 2018 die maar liefst 400 m per uur kan behalen. Deze auto is ontwikkelt in combinatie met Formule 1-team Red Bull Racing. Daar houden we van zo vlak voor Halloween. Of eigenlijk gewoon iedere dag van het jaar en voor de rest van ons leven...

Ik durf te wedden dat menig mens kippenvel krijgt wanneer ze deze Dodge Challenger zien passeren en daar hoeft het écht geen Halloween voor te zijn.

Kent iemand de film Jeepers Creepers? Dan komt deze Chevy uit 1940 waarschijnlijk heel bekend voor. Ken je deze niet? Dan heb je bij deze een goede film voor tijdens Halloween.

Veel plezier!

Meer in onze blogs


Lees ook onze andere blogs

De blaastest zoals we hem vandaag kennen bestaat 50 jaar

De blaastest zoals we hem vandaag kennen bestaat 50 jaar

Deze week vieren we een feestje, want de blaastest zoals we hem vandaag de dag kennen is 8 oktober 50 jaar oud geworden. Op deze datum werd de eerste 'blazer' aan de kant gezet in Shropshire, Engeland. Voordat de blaastest zijn intrede maakte werd het alcoholpercentage [...]

Lees meer

5 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een auto

5 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een auto

De aanschaf van een auto, nieuw of tweedehands, is een hele gebeurtenis. Er zijn namelijk veel 'eisen' waar jouw toekomstige bolide aan zal moeten voldoen en de informatie die op je afkomt op het moment van aankoop kan best overweldigend zijn. Ook is het natuurlijk niet gek dat [...]

Lees meer

Tijd om wat aandacht te besteden aan verkeersveiligheid!

Tijd om wat aandacht te besteden aan verkeersveiligheid!

Verkeersveiligheid is belangrijk. Niet alleen voor ons als vier-, of tweewielige weggebruiker, maar voor iedereen! Van peuter, tot senior en van automobilist tot wandelaar. Aantal verkeersongevallen De meeste kinderen gaan vanaf negen jaar alleen naar school. In 2015 waren er [...]

Lees meer