Voor een zorgeloze verkoop!

car-1393803.jpg
Algemeen · Geplaatst op 22 juni 2017 om 08:00

5x hoe houd je de auto airconditioning in goede conditie?

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

De auto airconditioning. Er zijn nog maar weinig mensen die er geen hebben, of hier geen gebruik van maken. Zeker nu het weer aangenamer en het dus ook warmer in de auto wordt.

Met dergelijke temperaturen, of wanneer je op (auto)vakantie gaat. Is het belangrijk dat je airco in goede conditie is.  Niet alleen voor het comfort, maar ook omdat een slecht onderhouden airconditioning, slecht voor je gezondheid kan zijn.

Het airconditioning-systeem

Een standaard auto airconditioner, zorgt voor een onmisbaar stukje comfort in uw auto. Zeker op de warme zomerdagen waar we er (hopelijk) nog veel meer van gaan zin dit jaar.

Het airconditioning-systeem is veel meer dan ‘apparaatje’ wat koude lucht de auto inblaast. Het systeem is zo gemaakt dat het de hete lucht van in de auto, verwijdert en wegrijdt naar de buitenkant.

Dit is een ingewikkeld proces en om dit op een effectieve manier voor elkaar te krijgen is het systeem afhankelijk van enkele onderdelen. Denk aan: De verdamper, condensor en compressor.

Deze zijn, net zoals ieder ander mechanisch auto-onderdeel, vatbaar voor slijtage en regelmatig onderhoud is dus noodzakelijk om storingen te voorkomen.

Gelukkig is het relatief simpel om eventuele defecten, of problemen vroegtijdig op te sporen en je airco in goede conditie te houden.

Dit is wat je zelf kan doen:


Ook interessant: