Voor een zorgeloze verkoop!

je-kan-een-caravan-huren.jpg
Algemeen · Geplaatst op 11 april 2018 om 09:00

Is een caravan iets voor jou? Je kan een caravan ook huren!

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Een caravan is aan de prijzige kant, dus je koopt er nooit 'zomaar' één. Je weet echter nooit of een vakantie per caravan iets voor jou is voordat je het hebt geprobeerd, maar om nou zo’n investering te doen zonder dat je weet wat je kan verwachten? Gelukkig is er een ander alternatief: een caravan huren!

Een liefhebber van het 'caravanleven'?

In gedachten zie je jezelf al gaan. Met de sleurhut op weg naar Spanje, waar je een x- aantal weken in alle rust kan vertoeven op een gezellige familiecamping.
Dat is toch heerlijk en wat kan er precies misgaan?
Om te beginnen is een caravan een flinke investering. En het kan zomaar zijn, dat je als ‘leek’ na je eerste keer kamperen toch besluit dat het hele kampeerleven niet voor jou is weggelegen. Een caravan is tenslotte toch echt voor de liefhebber en niet geschikt voor de vakantieganger die zichzelf liever een week laat pamperen in een all-inclusive hotel, onder de Turkse zon.

Een veilig alternatief is dus eerst een caravan huren, alvorens je overgaat op aankoop. Voor een weekend, of misschien zelfs voor een heel seizoen!
Je kan er zelfs voor kiezen om gebruik te maken van het type caravan wat je toevallig op het oog hebt. Al is het maar om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van alles wat het ‘caravanleven’ met zich meebrengt.

Maar waar huur je zoal een caravan?

Er zijn particulieren die hun eigen caravan ter verhuur aanbieden. Veelal met tussenkomst van een verhuurbedrijf. Caravanbedrijven bieden ook nog wel eens bepaalde types caravans te huur aan. Nog een leuk weetje: dikwijls worden deze na verhuur verkocht. Iets waar je na de kampeerperiode je voordeel mee kan doen.

Dus waarom eerst een caravan huren en dan pas kopen?

Een caravan huren doe je niet alleen om te kijken hoe het bevalt op het gebied gebruiksgemak, overigens! Maar denk ook eens aan het is om grote afstanden te rijden met een ‘woning’ op wieltjes achter jouw personenwagen. Voor de een absoluut geen probleem, voor de ander een regelrechte uitdaging.
Ook het dagelijkse onderhoud, onderhoudskosten en zelfs het parkeren op de standplaats kan een uitdaging zijn. En tevens een verplichting die je bij aankoop voor nog vele vakanties besluit aan te gaan.
Kortom: meer dan genoeg stof om over na te denken en best iets waar je van mag proeven alvorens je tot aanschaf overgaat.

Heb jij eerst gehuurd voordat je jouw caravan kocht of ben je direct in het diepe gesprongen? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen!Lees ook onze andere blogs

7 tips bij de aanschaf van een tweedehands auto

7 tips bij de aanschaf van een tweedehands auto

Een tweedehands auto is vaak goedkoper dan een nieuw exemplaar. Tevens is het zo dat een nieuwe auto vaak een langere levertijd heeft en het aanbod tweedehands auto's vaak zó groot is. Dat er genoeg is om uit te kiezen. Kortom: het kopen van een tweedehands auto kan zeer [...]

Lees meer

Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Je auto wassen. Leuk, of niet. Het hoort er nou eenmaal bij. Dit lijkt overigens een redelijk voor zichzelf sprekend klusje. Echter kan het zo zijn dat je jouw auto op de verkeerde manier wast. Dit kan in het ergste geval zorgen voor beschadigingen aan je lakwerk en/ of interieur. [...]

Lees meer

Het wordt koud. Heel erg koud! Dat betekend autoruiten krabben

Het wordt koud. Heel erg koud! Dat betekend autoruiten krabben

Het wordt koud. Heel erg koud en dat betekent voor ons auto-eigenaren dat we niet ontkomen aan één, zeer irritante bezigheid. Je autoruit krabben! Niets is namelijk zo ergerlijk als voordat je naar je werk kan, eerst je autoruit moet ontdoen van een dikke laag ijs. [...]

Lees meer