Voor een zorgeloze verkoop!

meer-motorongelukken-in-april-hoe-komt-dat.jpg
Algemeen · Geplaatst op 17 april 2018 om 14:00

Veel meer motorongelukken in april. Hoe komt dat?

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Ah... Die eerste, warme zonnestralen. Menig mens heeft hier reikhalzend naar uitgekeken! Ook voor de motorliefhebbers onder ons komen deze eerste zonnestralen geen moment te vroeg. De eerste, fijne weekenden van april zijn er flink meer motoren op de weg. En daarmee, zo kopte het AD, ook meer motorongelukken.

Het onderzoek is uitgevoerd door het AD en verkeerskundig ICT-bureau VIA. Hiervoor zijn de politiegegevens gebruikt van het jaar 2014 tot en met 2018.
In de winter blijft het aantal doden en gewonden door een motorongeval hangen rond de 10 per weekend. In het voorjaar zit het aantal op 40, om enkele maanden later zelfs naar de 50 te stijgen.

Waarschuwing door een stijging in motorongelukken

Al met al meer dan genoeg reden om de motorrijders te waarschuwen voor de verhoogde kans op een motorongelukken met ernstige, of zelfs dodelijke afloop. Het doel is om bewustzijn te creëren. Zeker on de groep die slechts motorrijden als het lekker weer is en deze in de wintermaanden laten staan. Hierdoor ontstaat de kans dat deze het rijden enigszins weer enigszins onder de knie moeten krijgen en dit zorgt voor een hogere kans op een ongeluk. Ook de overige weggebruikers lijken ‘moeite’ te hebben met het plotselinge, toenemende aantal motoren op de weg.

In het weekend motorrijden gevaarlijker?

Het meeste aantal ongevallen op de motor vindt plaats in het weekend. Echter kan dit te verklaren zijn, omdat veel recreatieve motorgebruikers deze juist in het weekend pakken. Ook vaak voor het eerst. In het weekend vallen overigens meer slachtoffers dan op werkdagen. Dit verschil komt neer op zo’n 34%.
Ook geeft het onderzoek aan dat de meeste, dodelijke ongevallen plaatsvinden op 50-, 60- en 80 kilometer per uur- wegen.

Kortom:
Stap jij ook met het lekkere weer, binnenkort weer op de geliefde motor? Let dan extra op. Want als je na enkele maanden eindelijk weer gaat toeren. Bestaat er de kans dat je weer even moet inkomen in het motorrijden. Dus haal geen gekke fratsen uit en neem zeker geen onnodige risico’s. Ook met oog op je medeweggebruikers die eveneens van slag kunnen raken van de plotseling, vele motoren op de Nederlandse wegen.

Bron: Ad.nlLees ook onze andere blogs

Is een caravan iets voor jou? Je kan een caravan ook huren!

Is een caravan iets voor jou? Je kan een caravan ook huren!

Een caravan is aan de prijzige kant, dus je koopt er nooit 'zomaar' één. Je weet echter nooit of een vakantie per caravan iets voor jou is voordat je het hebt geprobeerd, maar om nou zo’n investering te doen zonder dat je weet wat je kan verwachten? Gelukkig is [...]

Lees meer

7 tips bij de aanschaf van een tweedehands auto

7 tips bij de aanschaf van een tweedehands auto

Een tweedehands auto is vaak goedkoper dan een nieuw exemplaar. Tevens is het zo dat een nieuwe auto vaak een langere levertijd heeft en het aanbod tweedehands auto's vaak zó groot is. Dat er genoeg is om uit te kiezen. Kortom: het kopen van een tweedehands auto kan zeer [...]

Lees meer

Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Je auto wassen. Leuk, of niet. Het hoort er nou eenmaal bij. Dit lijkt overigens een redelijk voor zichzelf sprekend klusje. Echter kan het zo zijn dat je jouw auto op de verkeerde manier wast. Dit kan in het ergste geval zorgen voor beschadigingen aan je lakwerk en/ of interieur. [...]

Lees meer