Voor een zorgeloze verkoop!

meest-gemaakte-fouten-bij-de-aanschaf-van-een-auto.jpg
Algemeen · Geplaatst op 21 september 2017 om 12:00

5 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een auto

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

De aanschaf van een auto, nieuw of tweedehands, is een hele gebeurtenis. Er zijn namelijk veel 'eisen' waar jouw toekomstige bolide aan zal moeten voldoen en de informatie die op je afkomt op het moment van aankoop kan best overweldigend zijn.

Ook is het natuurlijk niet gek dat je in je enthousiasme over dat "ene leuke bakkie" minder kieskeurig zal zijn als normaal. Echter zit de mogelijkheid erin dat deze auto ineens niet zo leuk is meer als hij aanvankelijk leek te zijn en je met een plotsklaps met een peperdure miskoop zit opgezadeld. Ja, dit komt echt nog regelmatig voor.

En dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een auto. Opdat jij ze in ieder geval nooit zal maken!

 1. Een auto kopen die niet bij je persoonlijke behoeften past
  Een Audi A4 Cabrio ziet er natuurlijk supergaaf uit, maar zal je hier veel plezier van hebben als je er een partner, vier kinderen en een hond in dient te vervoeren? Wij denken van niet! Het oog wil ook wat. Dat is waar, maar probeer verder te kijken dan een leuk uiterlijk.
 2. De testrit overslaan
  Wij kunnen best voorstellen dat je niet kan wachten om achter het stuur van je nieuwe auto te kruipen en hem mee naar huis te nemen, maar doe dit alsjeblieft niet zonder eerst een testrit gemaakt te hebben. Niet alleen om kennis te maken met alles wat de auto te bieden heeft (knopjes, hendeltjes, enzovoorts), maar ook om te kijken hoe de auto op de weg ligt, of je zelf eventuele 'gebreken' kan ontdekken.
 3. De aankoop overhaasten
  Om dezelfde redenen als bij puntje drie is het heel aannemelijk dat je écht geen drie weken wil wachten tot de auto bij jou op de oprit komt te staan. Probeer toch de tijd te nemen om na te denken over de aanschaf en om eventueel wat huiswerk te kunnen doen.
 4. Want geen huiswerk doen? Dat is fout nummer vier op deze lijst
  Lang leve het internet waar nog maar vrij weinig geheim zal blijven op het gebied van auto’s! Door middel van het kenteken kan je simpele informatie over de vierwieler die jij op het oog hebt vinden, maar zo kan je jezelf ook inlezen voor de voor- en nadelen van het merk van voorkeur. Dit kan een hoop problemen en spijt achteraf voorkomen, dus: eerst inlezen, dan pas kopen!
 5. Je budget 'vergeten'
  Als het goed is weet je van te voren wat je wilt en wat je auto mag gaan kosten, maar nu je bij de dealer staat lijkt die ene, andere je wagen je ook wel wat. Eén probleem: deze kost (veel) meer dan je in de eerste instantie voor ogen had. Plots denk je: Ach… Een auto op afbetaling is ook geen ramp! Dit is dus fout, fouter en foutst! Jouw budget bestaat er met een reden en de meest voor de hand liggende is dat DIT het bedrag is wat je (nu) kon missen. Kies dus een budget en blijf erbij!

Tip: Bij OSW nemen wij telefonisch contact op met de verkoper van de auto en zorgen dat de juiste informatie bekend is alvorens deze wordt aangeboden op de site. Daarnaast nemen wij contact op met bedrijven uit ons bestand. Met deze bedrijven hebben wij goede ervaringen en weten dat deze belang hebben bij het type auto wat te koop wordt aangeboden.

Heb jij ooit wel eens problemen gehad met een (nieuw, of tweedehands) gekochte auto? Deel jouw verhaal in een reactie!Lees ook onze andere blogs

Tijd om wat aandacht te besteden aan verkeersveiligheid!

Tijd om wat aandacht te besteden aan verkeersveiligheid!

Verkeersveiligheid is belangrijk. Niet alleen voor ons als vier-, of tweewielige weggebruiker, maar voor iedereen! Van peuter, tot senior en van automobilist tot wandelaar. Aantal verkeersongevallen De meeste kinderen gaan vanaf negen jaar alleen naar school. In 2015 waren er [...]

Lees meer

Tips om je motor klaar voor de winterstalling te maken

Tips om je motor klaar voor de winterstalling te maken

Nu het zonnetje nog zo lekker schijnt willen we er liever niet aan denken, maar uiteindelijk gaat ook je geliefde motor weer op 'stal'. Iets waar sommige mensen graag hun tijd voor uittrekken, maar anderen simpelweg hun motor in de schuur zetten en deze in het voorjaar weer [...]

Lees meer

Maak je caravan klaar voor de winterstop en caravanstalling

Maak je caravan klaar voor de winterstop en caravanstalling

Of je nu met je caravan door Europa hebt gereisd, of met je familie de zomervakantie hebt doorgebracht op je vaste 'stekkie'... Na een paar heerlijke weken kamperen is het tijd om alles weer klaar te maken voor komende winterstop. Een caravanstalling is er om je geliefde caravan [...]

Lees meer