Voor een zorgeloze verkoop!

relaxed-op-autovakantie-met-kinderen.jpg
Algemeen · Geplaatst op 26 juni 2018 om 12:00

Relaxt op autovakantie met kinderen doe je zo

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Op autovakantie is voor veel ouders een uitdagende gebeurtenis. Tenslotte is niet ieder kind gemaakt voor lange afstanden in een relatief kleine ruimte en zonder al te veel om zich mee bezig te houden.

Het horrorscenario betreft dan ook een urenlange autorit met huilende, klierende kinderen op de achterbank. Geen al te beste manier om je vakantie te beginnen. Dat is denk ik iedereen wel met ons eens.

Op autovakantie zonder achterbankproblemen

Hoewel menig autovakantieganger met kinderen nog weleens vergeet om spullen in laden, waar de kinderen zich in de tussentijd mee kunnen vermaken: Er zijn een tal van handige tips te vinden waarmee je (zonder al te veel in te leveren op ruimte) een relaxte autovakantie tegemoet gaat. Het is dus slim om hier bij voorbaat rekening mee te houden en ‘speelgoed en overig vertier’ mee nemen in de vakantie-inventarisatie.

Maar wat neem je dan zoal mee om je kinderen in de auto te vermaken?

Met stip op een: een tablet/ dvd-speler/ mobiele telefoon Natuurlijk met autolader, want zo’n ding houdt het ook niet eeuwig vol. Het is tevens slim om bij voorbaat spelletjes en filmpjes te downloaden, omdat het (zeker bij) vakanties over de grens anders nogal een prijzige bedoeling wordt.

Voor ieder kind een rugzakje met dingen zoals:
Een kleurboek, kleurpotloden en een (luister)boekje. Eigenlijk alles waarvan je denkt/ weet dat je kinderen dit kunnen waarderen.
Bij de Action kan je bijvoorbeeld kleine cadeautjes kopen zonder dit al teveel kost en toch voor urenlang vermaak kan zorgen.

Een kussen en dekentje
Voor als ze onderweg een keer in slaap vallen. Zo liggen ze er in ieder geval warmpjes en een beetje comfortabel bij. Iets wat ook aanzienlijk in het humeur kan schelen, zo voor de rest van de reis.

Je kan ook zelf wat spelletjes verzinnen voor onderweg Zoals: ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet, woorden maken van nummerborden, autobingo enzovoorts.

Extra tips:Lees ook onze andere blogs

Tips om van je eerste motorreis een avontuur te maken

Tips om van je eerste motorreis een avontuur te maken

Of je nu liever op tour gaat richting de kust, of toch liever voor de grotere afstanden kiest. Sommigen gaan zelfs op kampeervakantie met de motor. Maar wat je ook prefereert: Een motorreis is een avontuur waar menig liefhebber het hart sneller van gaat kloppen. De eindeloze [...]

Lees meer

Van Brescia naar Rome met de Mille Miglia Storica

Van Brescia naar Rome met de Mille Miglia Storica

Sommige auto's betekenen meer dan alleen de mogelijkheid om van A naar B te reizen, voor die auto’s is de reis het doel op zich. Sinds 1977 wordt de Mille Miglia Storica verreden, een reis van Brescia naar Rome en weer terug. Honderduizenden mensen staan langs de route en [...]

Lees meer

8 heel bijzondere campers en caravans voor vakantie

8 heel bijzondere campers en caravans voor vakantie

Caravans en campers. De meeste liefhebbers hiervan hebben een degelijk, standaardmodel in hun bezit voor hun reisjes over de Nederlandse en Europese wegen. Een exemplaar met precies genoeg aan het gewenste comfort voor op de weg en op vakantie. Gelukkig konden wij ook genoeg [...]

Lees meer