Voor een zorgeloze verkoop!

een-handig-lijstje-met-tips-voor-het-krabben-van-je-autoruit.jpg
Algemeen · Geplaatst op 26 februari 2018 om 12:00

Het wordt koud. Heel erg koud! Dat betekend autoruiten krabben

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer

Het wordt koud. Heel erg koud en dat betekent voor ons auto-eigenaren dat we niet ontkomen aan één, zeer irritante bezigheid. Je autoruit krabben! Niets is namelijk zo ergerlijk als voordat je naar je werk kan, eerst je autoruit moet ontdoen van een dikke laag ijs.

Er zijn gelukkig voldoende middelen op de markt om je dit leed zoveel mogelijk te besparen. En anders zijn er ook nog voldoende 'huis, tuin en keukenmaniertjes' om het krabben van je auto iets gemakkelijker te maken. Echter zijn er ook wat dingen die je -hoe verleidelijk dit soms ook mag zijn- beter niet kan doen.

Daarom een handig lijstje met wat tips en tricks wat betreft het krabben van je autoruit.

Zeker met oog op de komende vrieskou. Hoewel we hier natuurlijk allemaal aan het duimen zijn, opdat het heel snel lente mag worden!

Niet doen: een postzegeltje krabben

Je auto goed ijsvrij maken is belangrijk. Niet alleen omdat je zonder dit te doen simpelweg onvoldoende zicht heb op de weg. Een postzegeltje krabbel volstaat dus niet en kan je zelfs een fikse boete (230-,) opleveren als je om deze reden van de weg wordt geplukt door de politie.

Niet doen: heet water over de autoruit gooien

Dit lijkt (met nadruk op LIJKT) misschien een goed idee, maar is het dus niet. Natuurlijk zal het ijs snel smelten, echter kan door het plotselinge temperatuurverschil de ruit barsten en zelfs breken.
Een beter alternatief is zogenaamde ontdooispray. Dit zorgt ervoor dat het ruiten krabben fors gemakkelijker gaat.

Doen: Voorkomen is beter dan genezen!

Er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je kan nemen wanneer je weet dat het gaat vriezen. Zoals:

Niet doen: Een vreemd voorwerp gebruiken om je ruiten te krabben

Deze kunnen lelijke krassen in je ruit veroorzaken. Gebruik dus alleen een ijskrabber.

Niet doen: Je ruitenwissers gebruiken

Deze zijn hier absoluut niet voor gemaakt en kunnen dan ook kapot gaan wanneer deze worden gebruikt om de auto ijsvrij te maken.

Ook heel handig als je de weg op gaat als het vriestLees ook onze andere blogs

Een bakje koffie onderweg is geen luxe, maar een levensbehoefte

Een bakje koffie onderweg is geen luxe, maar een levensbehoefte

Een redelijk bakje koffie onderweg is geen luxe, maar een levensbehoefte. Zeker als je vaak en lang de weg op moet. Dikke kans ook jij een adresje hebt, waar je steevast iedere ochtend (of middag, of avond) even stopt om wakker te worden met die ene, perfecte 'coffee to go'. [...]

Lees meer

Voorpret voor het voorjaar: Is jouw caravan vakantieklaar?

Voorpret voor het voorjaar: Is jouw caravan vakantieklaar?

Hoewel het weer ons ogenschijnlijk nog in de steek laat: Het is over slechts een paar weken alweer voorjaarsvakantie. Hiermee gaat ook officieel het kampeerseizoen weer van start. Wij vinden januari alleen al de uitgesproken reden om vroegtijdig in de vakantiestemming te komen. En [...]

Lees meer

De voor- en nadelen van het gebruik van winterbanden

De voor- en nadelen van het gebruik van winterbanden

Toen er voor het eerst deze winter eindelijk weer eens een aanzienlijk pak sneeuw op Nederlands bodem lag. Kon je het: "Maar gelukkig heb ik winterbanden," horen op zowat elke hoek van de straat. De discussie over winterbanden komt dan ook ieder jaar weer terug, want er bestaat [...]

Lees meer